Hiszpania
Producent/ Wytwórca
Producent/ Wytwórca
Calle Mina
10300 Navalmoral De La Mata - Hiszpania
Polska
Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych migdałów. Jest mąką bezglutenową oraz z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno migdały, jak i mąka z nich wytwarzana, są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w nich między innymi białko oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), minerały, takie jak: magnez, fosfor, wapń i potas oraz witaminy ze szczególnym uwzględnieniem witaminy E, uznawanej przez wielu za witaminę młodości. Wśród wszystkich orzechów migdały wyróżnia najwyższa zawartość tej witaminy. Mąka migdałowa jest składnikiem popularnej diety ketogenicznej. Ma niską zawartość węglowodanów i stanowi doskonałe źródło NNKT oraz białka. Używana jest również do przygotowania bezglutenowych potraw i deserów.
Poproś o wycenęPolska
Migdały i ich wartości odżywcze są doceniane nie tylko na Zachodzie, ale już od bardzo dawna używane w medycynie i tradycjach wschodnich. W Ajurwedzie, która jest starohinduską sztuką leczenia, pożywienie traktuje jako jeden z głównych składników zapobiegania chorobom. Migdały w tej tradycji są postrzegane jako budulec siły i energii, pomagają osobom nerwowym w dojściu do równowagi emocjonalnej oraz stosowane są jako afrodyzjak. Olej z migdałów dodawany do posiłków odżywia ciało od wewnątrz, zewnętrznie pomaga przesuszonej skórze i zmniejsza oznaki starzenia. SKŁAD: migdały Kraj pochodzenia: HISZPANIA
Poproś o wycenęPolska
Migdały to nasiona owoców migdałowca, które rosną w około 30 różnych odmianach. 8 na 10 migdałów pochodzi z upraw w słonecznej Kalifornii, gdzie warunki klimatyczne są idealne do uprawy drzew migdałowca. Migdały należą do tej samej rodziny co wiśnie, brzoskwinie i mango.Są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białko i błonnik tym samym maja działanie prozdrowotne. Mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone nie zwiększają zagrożenia wytworzenia się "złego" cholesterolu we krwi. Co więcej uważa się, że ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowalnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców