Kasza jęczmienna wiejska drobna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.
Polska
Kasza jęczmienna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zależnie od sposobu obróbki kasza perłowa (kasza jęczmienna mazurska) – jest to kasza jęczmienna łamana poddana polerowaniu, czyli pęczak poddany łamaniu na duże cząstki i polerowany. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza jęczmienna mazurska cieszy się największą popularnością. Tradycyjnym daniem do którego jest wykorzystywana jest krupnik. Doskonale komponuje się również z wszelkiego rodzaju sosami i gulaszami mięsnymi.
Poproś o wycenęPolska
Kasza jęczmienna wiejska gruba to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.
Poproś o wycenęPolska
Kasza jęczmienna wiejska średnia to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika.Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym. Może również stanowić doskonały składnik zup, a także faszerowanych warzyw.
Poproś o wycenęPolska
Nasza Firma ma przyjemność zaoferować produkt Kasza Jęczmienna Wiejska z koszyka produktów przeznaczonych dla hurtowni i sieci dystrybucji obsługujących sektor Horeca. Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi produktami z naszej oferty Horeca. Kasza jęczmienna wiejska to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zwana jest również jako kasza łamana. Zależnie od sposobu obróbki kasza jęczmienna wiejska to kasza otrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego, pokrajanego ziarna ale niepolerowana. W zależności od stopnia rozdrobnienia wyróżniamy kaszę jęczmienną wiejską grubą, średnią i drobną. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza wiejska doskonale sprawdza się z różnego rodzaju sosami m.in. grzybowym i mięsnym.
Poproś o wycenę