Kasza gryczana prażona zawdzięcza swoją nazwę, specyficzny smak i aromat procesowi obróbki cieplnej. Jest to ziarno gryki, które zostało poddane prażeniu, nie tracąc przy tym swoich atrybutów. Produkt wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych, takich jak wsparcie pracy jelit i obniżenie ciśnienia krwi. Będąc doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego białka, kasza gryczana prażona stanowi istotny element diety wegańskiej i wegetariańskiej. Lekko gorzki posmak kaszy idealnie komponuje się zarówno z mięsnymi, jak i wegetariańskim daniami – placuszkami, pierogami, gołąbkami czy naleśnikami.
Polska
Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej prażonej mają charakterystyczny jasnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana prażona jest mniej wartościowa od kaszy nieprażonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji.
Poproś o wycenęPolska
Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Surowiec jest pochodzenia Chiny oraz Kazachstan, posiadamy również kaszę pochodzenia Polskiego. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.
Poproś o wycenęPolska
Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Ziarna kaszy gryczanej palonej mają charakterystyczny ciemnobrązowy odcień, który jest wynikiem obróbki termicznej. Kasza gryczana palona jest mniej wartościowa od kaszy niepalonej, ale za to ma bardziej wyrazisty smak. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.
Poproś o wycenęPolska
Kasza gryczana prażona w opakowaniach detalicznych. Opakowanie jednostkowe jest opakowane w opakowanie zbiorcze typu karton
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców