Polska
Producent/ Wytwórca
Polska
Otrzymywana z obłuskanych naturalnych nasion gryki zwyczajnej kasza gryczana biała wyróżnia się delikatnym smakiem i bogactwem wartości odżywczych. Ziarno nie jest poddane odróbce termicznej. Wraz ze spożyciem produktu uzupełniamy dietę o drogocenne substancje prozdrowotne, w tym antyoksydanty, magnez, wapń, żelazo i krzem. Stanowiąca źródło błonnika kasza gryczana biała sprawdzi się jako sycący dodatek do obiadu, szczególnie do dań głównych jako substytut ryżu, ziemniaków lub makaronu.
Poproś o wycenęPolska
Kasza jaglana słusznie uznawana jest za jedną z najzdrowszych. Nic dziwnego – produkt jest bogaty w minerały, witaminy i wartości odżywcze oraz wykazuje właściwości zasadotwórcze (a przez to odkwasza organizm). Zrównoważona dieta oparta na kaszy jaglanej pomoże wyeliminować ryzyko wystąpienia problemów z sercem, a dzięki obecności krzemionki, korzystnie wpływa na stawy, włosy, skórę i paznokcie. W ofercie Legrano znajduje się kasza jaglana od lokalnych dostawców z Lubelszczyzny – regionu będącego pionierem w produkcji tej odmiany w Polsce. Dzięki neutralnemu smakowi świetnie sprawdzi się na słodko i w wersji wytrawnej, jako zamiennik ryżu, makaronu czy ziemniaków.
Poproś o wycenęPolska
Kasza gryczana prażona zawdzięcza swoją nazwę, specyficzny smak i aromat procesowi obróbki cieplnej. Jest to ziarno gryki, które zostało poddane prażeniu, nie tracąc przy tym swoich atrybutów. Produkt wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych, takich jak wsparcie pracy jelit i obniżenie ciśnienia krwi. Będąc doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego białka, kasza gryczana prażona stanowi istotny element diety wegańskiej i wegetariańskiej. Lekko gorzki posmak kaszy idealnie komponuje się zarówno z mięsnymi, jak i wegetariańskim daniami – placuszkami, pierogami, gołąbkami czy naleśnikami.
Poproś o wycenęPolska
Opiekane płatki z pęczaku jęczmiennego powstają z oczyszczonego, obłuszczonego, zmiażdżonego i poddanego obróbce termicznej ziarna jęczmienia. Płatki nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem mogą zostać dodane bezpośrednio do jogurtu bądź mleka. Posiadają wysoką zawartość błonnika. Świetnie mogą sprawdzić się jako dodatek do wypieków cukierniczych, granoli i muesli. Cena - 3 zł/ kg. Minimum logistyczne - 1 000 kg
Poproś o wycenęProducent/ Wytwórca
www.cezetpol.pl
Www.legrano.pl
23-300 Janów Lubelski - Polska
Polska
Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych migdałów. Jest mąką bezglutenową oraz z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno migdały, jak i mąka z nich wytwarzana, są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w nich między innymi białko oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), minerały, takie jak: magnez, fosfor, wapń i potas oraz witaminy ze szczególnym uwzględnieniem witaminy E, uznawanej przez wielu za witaminę młodości. Wśród wszystkich orzechów migdały wyróżnia najwyższa zawartość tej witaminy. Mąka migdałowa jest składnikiem popularnej diety ketogenicznej. Ma niską zawartość węglowodanów i stanowi doskonałe źródło NNKT oraz białka. Używana jest również do przygotowania bezglutenowych potraw i deserów.
Poproś o wycenęPolska
Kasza jęczmienna to rodzaj kaszy wyrabianej z ziarna jęczmienia zwyczajnego. Jest jedną z najpopularniejszych kasz w Polsce. Zależnie od sposobu obróbki kasza perłowa (kasza jęczmienna mazurska) – jest to kasza jęczmienna łamana poddana polerowaniu, czyli pęczak poddany łamaniu na duże cząstki i polerowany. Wszystkie odmiany kaszy jęczmiennej zawierają dużą ilość błonnika. Kasza jęczmienna to bogate źródło witamin z grupy B, w szczególności witamin B1, B2 i B6, a także witamin E, K, PP, kwasu foliowego oraz krzemu, cynku, wapnia, manganu i miedzi. Kasza jęczmienna mazurska cieszy się największą popularnością. Tradycyjnym daniem do którego jest wykorzystywana jest krupnik. Doskonale komponuje się również z wszelkiego rodzaju sosami i gulaszami mięsnymi.
Poproś o wycenęPolska
Kasza owsiana jest produkowana się z całych ziaren owsa – tak powstaje pęczak owsiany.Kasza owsiana jest doskonałym źródłem białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Ponadto jest bogata w witaminy, głównie z grupy B i witaminę E, oraz w składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez, wapń, miedź. Kasza owsiana sprawdzi się jako samodzielne danie śniadaniowelub obiadowe. Ugotowane ziarna sprawdzają się jako podstawa dań typu kaszotto. To także doskonały dodatek do wypieków ciast, czy też sałatek.
Poproś o wycenęPolska
Kasza gryczana powstaje z ołuskanych nasion gryki zwyczajnej. Kasza gryczana biała charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz dużo większą zawartością składników odżywczych niż kasza palona, ponieważ nie została poddana wysokiej temperaturze. Kasza gryczana jest cennym źródłem składników i substancji odżywczych. Szczególnie duże znaczenie mają białka, polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin, szczególnie z grupy B. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców