Belgia
Producent/ Wytwórca
Polska
Ostryż długim, nazywany również szafranem indyjskim, a powszechnie znany jako kurkuma jest rośliną z rodziny imbirowatych, rosnącą dziko w Indiach i uprawiana w krajach o klimacie tropikalnym. Z rośliny tej uzyskuje sie przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą.Kurkuma jest niezbędnym składnikiem mieszanek przypraw, np. curry.Kurkuma barwi potrawy, do których jest dodawana, nadając im żółtego koloru i przyjemnego, korzennego smaku. Silnie barwi też sztućce (szczególnie drewniane i plastikowe), którymi się ją nabiera i miesza gotowane z nią danie.W przemyśle spożywczym kurkuma jest wykorzystywana do zabarwiania masła, majonezu, makaronu i sera.<strong>Stosowanie</strong>Kurkuma służy do przyprawiania sosów, potraw z drobiu, zup kremów oraz omletów. Pasuje do dań z roślinami strączkowymi (fasole, ciecierzyca, soczewica, soja). Obowiązkowy składnik wszelkich dań typu curry i innych dań kuchni indyjskiej.Dodana do ciasta drożdżowego, ucieranego lub biszkoptu nada im piękny żółty kolor.
Poproś o wycenęFrancja
Nasza organiczna musztarda z czarnym czosnkiem doskonale pasuje do mięs, warzyw i winegretów. Jest również idealna do marynat. Musztarda z charakterem, delikatna i mocna, o pięknym smaku czarnego czosnku. Znajdź inspirację dzięki naszym pomysłom na przepisy SKŁADNIKI Organiczna musztarda francuska (organiczne nasiona gorczycy, organiczny ocet spirytusowy, woda, sól) 90%. Ekologiczny czarny czosnek z regionu Gers 10%. PRZECHOWYWANIE Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła. Po użyciu szczelnie zamknąć słoik. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 90 dni.
Poproś o wycenęHolandia
Majonez jest znany na całym świecie ze swojej wszechstronności i właściwości wzmacniających smak. Ta kremowa mieszanka jajek, oleju i octu lub soku z cytryny ma bogatą historię i stała się istotną częścią niezliczonych tradycji kulinarnych. FlevoTrade posiada udokumentowane doświadczenie w eksporcie wysokiej jakości produktów na cały świat. Nasze doświadczenie i rozległe kontakty pozwalają nam oferować nasz majonez na całym świecie. Rozumiemy złożoność eksportu i z przyjemnością zdejmiemy to z Ciebie. Nasz majonez jest produkowany w nowoczesnych fabrykach, które spełniają odpowiednie standardy bezpieczeństwa i jakości. -BRC (British Retail Consortium) -IFS (Międzynarodowy Standard Żywności) -ISO 22000 (Food Safety System Cerficiation) -Ten produkt spełnia wszystkie wymagania Międzynarodowej Kontroli Halal.
Poproś o wycenęPolska
Pasta Pomidorowa to gęsta pasta otrzymywana z dojrzałych pomidorów. Proces produkcji polega na gotowaniu pomidorów przez kilka godzin w celu zmniejszenia zawartości wody, wyciskaniu nasion i skórki oraz ponownym gotowaniu płynu w celu zredukowania bazy do gęstego, bogatego koncentratu. Produkt końcowy ma świeży i bogaty smak pomidorów oraz głęboki czerwony kolor. Ma gładką i gęstą konsystencję. Jest wolny od niepożądanych dodatków i jest również dobrym źródłem likopenu, przeciwutleniacza występującego w gotowanych pomidorach. Nie zawiera sztucznego cukru.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców