Antyoksydacja
RoxFox®
Ochrona produktów z rozmarynem
Produkty mięsne, sosy sałatkowe, delikatesy czy żywność gotowa - niezależnie od tego, co to jest, konsumenci cenią świeże, wizualnie doskonałe jedzenie. Optymalizuj jakość i świeżość swoich produktów z pomocą produktów RoxFox®. Jednocześnie zapewnij stabilność koloru i wybierz maksymalną ochronę produktu.
RoxFox® dostępny jest w wariantach rozpuszczalnych w wodzie lub w oleju, a także w wariancie bez E-numeru "N".
N dla naturalnych
Produkty RoxFox® W-N i O-N mają harmonijny profil smakowy, oferując jednocześnie potencjał antyoksydacyjny. Oprócz wskazania przyprawy lub ekstraktu przyprawowego, nie jest konieczne dalsze oznaczanie przy użyciu RoxFox® W-N i RoxFox® O-N. W związku z tym nie ma potrzeby deklarowania E-numeru zgodnie z niemiecką regulacją dotyczącą dodatków do żywności (ZZulV).
Korzyści z RoxFox®:
Optymalizacja jakości produktu
Optymalna stabilizacja koloru
Optymalne rozprowadzenie substancji czynnej
Zastosowanie w aplikacjach solankowych
Zastosowanie w produktach bogatych w oleje i tłuszcze
Zapobiega auto-oksydacji tłuszczu