Suszone marchewki - HoReCa
Słomki z suszonych marchewek to doskonała pomoc dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Jeśli ten produkt jest pod ręką, czas przygotowania potrawy znacznie się skróci. W końcu warzywa korzeniowe nie wymagają mycia, obierania, tarcia ani krojenia. Wystarczy zanurzyć marchewkowe słomki w płynie. Odtworzone w mleku, zamieniają się w pyszny farsz do ciasta lub bazę do sałatki witaminowej. Można je dodać do smażenia, bulionów i dań głównych.
Zastosowanie do
Zup, sosów, marynat, dań mięsnych, drobiu i dziczyzny.
Smak
Słodkawy
Wartość odżywcza na 100 g.
Białka (g / 100g)… 9,5
Tłuszcze (g / 100g)… 0,5
Węglowodany (g / 100g)… 49
Wartość energetyczna (kcal / 100g)… 240