Czekolada Orzechowa
10% Kwas kaprylowy (C8) pochodzący z kokosa, w przeciwieństwie do kwasów tłuszczowych o długim łańcuchu, MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha) omijają całkowicie przewód pokarmowy i trafiają bezpośrednio do wątroby w celu produkcji ketonów. Nazywany jest również 'glukozą tłuszczów'. W kokosa znajduje się jedenaście różnych kwasów tłuszczowych. Cztery z nich to MCT: Kwas kaproinowy (C6), Kwas kaprylowy (C8), Kwas kaprynowy (C10) i Kwas laurynowy (C12). C12 jest technicznie MCT, ale organizm przetwarza go jak kwas tłuszczowy o długim łańcuchu. Podczas postu lub stosowania diety naśladującej post, takiej jak dieta niskowęglowodanowa lub ketogeniczna, organizm staje się kataboliczny (rozpad) i naturalnie zaczyna tworzyć ciała ketonowe w wątrobie. Istnieją 3 główne typy ciał ketonowych. Najpierw organizm wytwarza Acetoacetan (AcAc), następnie przekształca go w Beta-hydroksymaślan (BHB), a gdy jest wystarczająco dużo BHB, reszta eksploduje w Aceton, który wydychamy lub wydalamy.
Czyste orzechy laskowe: Bardzo bogate w Witaminę E
Olej makadamia: bogaty w Omega 7 (kwas palmitynowy)
SKU: 5430002193014
który Poliol: 11,2g
Energia: 441Kcal, 1846kJ
Całkowity tłuszcz: 39,8g
który Tłuszcz nasycony: 20,4g
Węglowodany: 17,4g
który Cukier: 5g*
Białko: 11,9g
Sól: 0,0g
Błonnik: 27,9g
Naturalna kombinacja słodzików: Taumatyna, Ryboza i Erytrytol