Dżem Brocciu
Nazywana Anghjulina (mały anioł) JeanMichel Querci jest twórcą dżemu z Brocciu (świeżego sera korsykańskiego), prawdziwej perełki naszej wyspy, która zdobyła nagrodę na Salonie Czekolady w Bastii jako nowość roku 2013... więc nie wahaj się, do łyżek!!!
Wartości odżywcze na 100 g
energia (kcal) = 209.2
energia (Kj) = 880.4
materie tłuszczowe (g) = 6.8 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) = 4.7
glikozydy (g) = 31.4 w tym cukry (g) = 31.4
białko (g) = 5.4 sól (g) = 0.4
Stan: Nowy
SKŁADNIKI: Brocciu 37.3% (serwatka owcza, sól), mleko pełne 37.3%, cukier, glukoza, cytryna 0.2%
Waga netto: 100 g
Pochodzenie: Korsyka