Produkty dla grapecare ltd (2)

Winogrono do Wina - Czarna Odmiana - Tempranillo N

Winogrono do Wina - Czarna Odmiana - Tempranillo N

Appellation Française Tempranillo N Utilizacja Odmiana winogron do win Fenologia Czas pączkowania: 7 dni po Chasselas. Czas dojrzałości: 2. okres, 2 tygodnie po Chasselas. Potencjały technologiczne Grona są duże (wydłużone), a jagody średniej wielkości. W korzystnych terroirach, Tempranillo N pozwala uzyskać wina wysokiej jakości, bardzo przyjemne, dobrze zabarwione i pełne, ale brakuje im kwasowości w gorących strefach. Jakość i stopień szybko spadają, gdy plon staje się nadmierny. Zdolności uprawowe i agronomiczne Ta odmiana jest dość rustykalna i silna. Dobrze przystosowuje się do warunków południowych, ale jej pędy są łamliwe i jest wrażliwa na wiatr. Jej wczesny charakter pozwala na rozszerzenie obszaru uprawy (chłodniejsze strefy klimatyczne) lub zbiór przed deszczami równonocnymi. Jest wystarczająco płodna, aby być prowadzona w krótkim cięciu, ale czasami wykazuje pewną naprzemienność. Elementy opisu
Winogrono stołowe - Czerwona odmiana. - Lival N

Winogrono stołowe - Czerwona odmiana. - Lival N

Appellation Française Lival N Utilizacja Odmiana winogron do wina i stołu Fenologia Czas pączkowania: 8 dni po Chasselas. Czas dojrzałości: wczesny, jak Chasselas. Potencjały technologiczne Grona Lival N są średnie do dużych, średnio zwarte, z średniej długości szypułką i mało zdrewniałą. Jagody są średnie do dużych i mają jednolitą barwę. Skórka jest średnio gruba, a miąższ średnio jędrny i bardzo soczysty, o prostym smaku. Lival N ma dobrą zdolność do przechowywania i transportu. Zdolności uprawowe i agronomiczne Lival N to odmiana o dużej sile wzrostu z poziomym pokrojem. Powinna być prowadzone na palisadzie i przycinana na długo. Jest bardzo mało wrażliwa na millerandage i pękanie jagód. Elementy opisu Identyfikacja opiera się na: - końcówce młodego pędu, która ma dużą gęstość leżących włosków, - młodych zielonych liściach z plamami b