Miernik wartości Aw humimeter RH2 - do określania aktywności wody w żywności
Mobilne laboratorium pomiarowe do określania aktywności wody i wyświetlania wartości Aw dla żywności z rejestratorem danych.
Nadaje się do pomiaru materiałów takich jak masło, mieszanki owocowe, przyprawy, granulaty, grzyby, ksylitol, mąka, ciastka czy też kiełbasa oraz wszystkich innych produktów spożywczych, dla których konieczna jest kontrola wartości Aw.
Również odpowiednie dla np. granulatu plastikowego i innych materiałów specjalnych.
Cechy wydajności:
+ Zakres pomiaru wartości Aw 0,03 do 0,99, rozdzielczość 0,001 Aw
+ Kalibracja 0,10 do 0,80 +/- 0,01 Aw
+ Kalibracja 0,00 do 0,10 oraz 0,80 do 0,98 +/- 0,04 Aw
+ Temperatura 0-50°C, rozdzielczość 0,1°C
+ Kalibracja +/- 0,5°C (przy 25°C)
+ Wilgotność względna 0-100% RH, rozdzielczość 0,1%RH
+ Punkt rosy -55°C do +60°C, rozdzielczość 0,1°C, -67°F do 140°F
+ Wilgotność absolutna 0 do 130 g/m³, rozdzielczość 0,1 g/m³
+ Ugl. Wilgotność równowagowa drewna 2% do 30%, rozdzielczość 0,1%
+ Ugl.