Produkty dla juta shibari (4)

Nasiona anyżu

Nasiona anyżu

Nasiona anyżu - przyprawa, która trafiła do Europy na początku średniowiecza i szybko zyskała popularność w kuchni. Księża i uzdrowiciele starożytnych cywilizacji doceniali nasiona anyżu - których właściwości lecznicze czasami nazywano cudami. W kuchni wykorzystuje się wszystkie części anyżu w różnych formach. Nasiona anyżu dodaje się do marynat, aby nadać im wyrazisty smak. Jeśli wymieszasz je z liściem laurowym i cynamonem, otrzymasz doskonałą domową przyprawę do zimnych potraw mięsnych. Białko (g / 100g): 18,0 Tłuszcze (g / 100g): 16,0 Węglowodany (g / 100g): 35,0 Wartość energetyczna (kcal / 100g): 360,0
Mąka z brązowego ryżu

Mąka z brązowego ryżu

Surowcem do tej mąki jest brązowy ryż, który zawiera dużą ilość błonnika. W brązowym ryżu znajduje się również wiele witamin z grupy B. Technologia mielenia na zimno (t < 40°C) pozwala zachować większość witamin i minerałów. Waga: 500 g
Mąka proso

Mąka proso

Mąka proso jest szeroko stosowana jako pokarm dla małych dzieci oraz jako produkt dietetyczny. Ta mąka jest również przydatna, ponieważ jest doskonałym źródłem potasu. Technologia mielenia na zimno (t < 40°C) pozwala zachować większość witamin i minerałów. Waga: 500 g
Kasza gryczana 800g

Kasza gryczana 800g

Kasza gryczana to grysik gryczany, o wielkości od 300 do 800 mikronów (wielkość kaszy manny). Mielenie na kamieniach pozwala zachować naturalny zrównoważony skład ziaren, co umożliwia obniżenie indeksu glikemicznego, co jest ważnym wskaźnikiem dla osób dbających o swoje zdrowie. Waga: 800 g