Produkty dla kafiza w proszku (8)

Proszek z Łuski Psyllium 99% Organiczny - Proszek z Łuski Psyllium 99% Organiczny

Proszek z Łuski Psyllium 99% Organiczny - Proszek z Łuski Psyllium 99% Organiczny

Premium Proszek Z Łupin Psyllium 99% Organiczny Łupiny Psyllium (psyllii testa) pochodzą z nasion rośliny Plantago ovata. Roślina ta pochodzi pierwotnie z północnej Afryki, Indii, Pakistanu i Afganistanu. Główna produkcja odbywa się w Indiach i Pakistanie. Po zbiorach nasiona są przetwarzane na włókna. Więcej informacji na temat łupin psyllium lub łusek psyllium można znaleźć na stronie informacyjnej. Proszek Z Łupin Psyllium 99% Organiczny od VehGro to produkt organiczny o premium jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z dbałością o ludzi i naturę. VehGro stawia na produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (organiczne) produkty naturalne pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie i…
Węglan sodu, worek 25Kg

Węglan sodu, worek 25Kg

Czas dostawy: 3 - 5 dni roboczych Możliwość dostawy: 100 000 Kg / miesięcznie Minimalna ilość zamówienia: worek 25 Kg Wyślij zapytanie e-mailem Pokaż numer telefonu Worek 25 Kg
Organiczny proszek Ashwagandha

Organiczny proszek Ashwagandha

Czym jest Ashwagandha? Proszek Ashwagandha jest wytwarzany z korzeni rośliny Withania Somnifera. Roślina ta występuje w całej Afryce, basenie Morza Śródziemnego, Azji Południowej i na Mauritiusie. Ashwagandha nazywana jest również indyjskim żeń-szeniem i od wieków stosowana jest jako proszek na zdrowie lub lepsze samopoczucie. Korzyści zdrowotne Ashwagandha ma właściwości przeciwstresowe, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Zawiera alkaloidy, cholinę, kwasy tłuszczowe, aminokwasy i cukry. Zawiera również silne przeciwutleniacze, które mogą przynosić korzyści zdrowotne, w tym obniżanie cholesterolu, wzmacnianie układu odpornościowego i zwiększanie masy mięśniowej. Zastosowanie Ashwagandhy Ashwagandha ma łagodny, ale lekko gorzki smak. Może być stosowana zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Głównie używana jest jako suplement diety oraz jako składnik funkcjonalny w żywności i napojach.
Organiczny Proszek Imbirowy o Niskiej Zawartości Amilozy - Kupić Organiczny Proszek Imbirowy? | Hurtowy | VehGroshop | Hurtowo

Organiczny Proszek Imbirowy o Niskiej Zawartości Amilozy - Kupić Organiczny Proszek Imbirowy? | Hurtowy | VehGroshop | Hurtowo

Djahé: Biologiczny proszek imbirowy od VehGro, w 100% naturalny i bez dodatków. Imbir, znany również jako Zingiber officinale, to prawdziwa przyprawa. Imbir zawiera również wszystkie rodzaje witamin, minerałów, białek, węglowodanów i błonnika. Proszek imbirowy to korzeń imbiru, który został ugotowany, wysuszony, a następnie zmielony na proszek. Smak proszku imbirowego jest silniejszy i ostrzejszy niż świeżego imbiru i dobrze komponuje się w daniach azjatyckich i północnoafrykańskich, ciastach i wypiekach. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Nie narażać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Surowy Organiczny Proszek Maca

Surowy Organiczny Proszek Maca

Pochodzenie i historia Maca, znana również jako peruwiański żeń-szeń. To dwuletnia roślina zielna, pochodząca z gór Andów w Peru. Uprawa została po raz pierwszy rozpoczęta około 2000 lat temu. Maca rośnie na wysokościach powyżej 3800 metrów na skalistym podłożu. Roślina ta dobrze rośnie w temperaturach do -10 stopni Celsjusza. Maca jest głównie uprawiana dla spożycia korzenia. Korzeń maca znacznie różni się wielkością i kształtem. Maca to roślina przypominająca rzodkiew, którą Hiszpanie podawali swoim koniom na radę Inków. W regionie Junin w Peru maca jest spożywana w dużych ilościach. Jest łatwo dostępna i bardzo odżywcza. Spożywa się ją na surowo z mięsem, gotowaną w piecach podziemnych wyłożonych gorącymi kamieniami (pachamancas) lub suszoną przed ugotowaniem w mleku na owsiankę. Szczególny napój z maca nazywany jest potocznie 'maca chica'. Innym zastosowaniem jest mielenie suszonego korzenia na mąkę maca do pieczenia. Przetwarzanie Nasiona maca są siane we wrześniu, abo…
Organiczny Proszek Bananowy

Organiczny Proszek Bananowy

Banany Proszek bananowy jest wytwarzany z dojrzałych bananów Cavendish, uprawianych organicznie w Ekwadorze. Zwykle między zapłodnieniem a zbiorami mija 18 miesięcy, chociaż stały ciepły klimat, częste opady deszczu i żyzna gleba pozwalają na całoroczny wzrost bananów. Bananów zbiera się starannie ręcznie, a następnie suszy bez użycia ciepła. Dzięki temu wartość odżywcza jest optymalnie zachowana. Proszek bananowy to superfood, a proszek nie zawiera dodatków smakowych, zapachowych, barwników ani innych dodatków. Witaminowa bomba z proszku bananowego W bananach naturalnie występują duże ilości witamin C i B6, a także minerału potasu i substancji karotenu. Dzięki dużej ilości składników odżywczych, proszek bananowy dobrze sprawdza się w diecie wegańskiej. Ponadto proszek jest bogaty w skrobię. W mniejszych ilościach znajdują się również wapń, jod, żelazo, miedź, cynk i fosfor. Z powodu dużej ilości skrobi, banan znany jest z wysokiej...
Organiczny Proszek Baobabu

Organiczny Proszek Baobabu

Proszek z baobabu Baobab to owoc drzewa baobabu, znanego również jako Adansonia Digitata lub drzewo chleba małpiego. Ostatnia nazwa drzewa pochodzi od wielu gatunków małp, które żywią się owocami baobabu. Drzewo może żyć bardzo długo i jest największym drzewem w Afryce. Nie tylko owoc jest użyteczny dla życia w Afryce. Prawie wszystkie części drzewa są przydatne, dlatego popularnie nazywane jest "Drzewem Życia". Dobrym przykładem jest to, że wykorzystuje swój pień jako zbiornik wodny. W porze deszczowej drzewo chleba małpiego zapewnia wystarczające zapasy, aby przetrwać okresy suszy. Plemię jest następnie wykorzystywane przez ludność jako sklep, obora dla bydła lub przystanek autobusowy. Owoc ma bardzo wysoką zawartość przeciwutleniaczy. Proszek z baobabu jest również doskonałym źródłem wapnia i bardzo bogaty w witaminy oraz minerały. Po przetworzeniu owocu na proszek, składa się on w około 50% z błonnika (pektyny), który działa jako prebiotyk. Nadzwyczajne jedzenie mocy<…
Organiczny proszek białka grochu (80%)

Organiczny proszek białka grochu (80%)

Czym jest proszek białkowy z grochu? Groch, wszyscy znają groch: jest mały, okrągły i zielony. Większość ludzi go lubi, a niektórzy go nie znoszą. Najbardziej znane zastosowanie grochu to zupa grochowa. Ale groch jest również używany jako podstawowy surowiec do produkcji proszku białkowego z grochu. Proszek białkowy jest pełen białka. Sportowcy używają proszków białkowych, aby wspierać budowę mięśni. Mięśnie potrzebują białka, aby się rozwijać i regenerować. A jednym z najczęściej stosowanych źródeł białka roślinnego jest proszek białkowy z grochu. Jak powstaje proszek białkowy z grochu? Po zbiorach groch jest selekcjonowany, czyszczony i płynny. Białko jest ekstrahowane w procesie podwójnej separacji: ciecz białkowa jest dekantowana, a następnie oczyszczana. Następnie jest suszona, przesiewana, kontrolowana i pakowana do wysyłki. Nasz organiczny proszek białkowy z grochu ma zawartość białka wynoszącą co najmniej 80%. Zdrowe właściwości proszku białkowego z grochu Proszek białkowy z grochu łączy w sobie wszystko, co najlepsze w grochu, w długotrwałej i łatwej do użycia...