Młyn - SPECJALNE RODZAJE KAWY
Kawa turecka (100 g) - Tradycyjna mielona kawa, pozyskiwana z najwyższej jakości ziaren kawy. Odpowiednia do parzenia w tureckim dzbanku do kawy oraz w ekspresach do kawy.
Ziarna kawy: Brazylijskie
Rasa Arabica: Średnio palona - powyżej średniej
Kawa Mardin Dibek składa się z naturalnego salep, terpentyny, kardamonu, mahaleb i śmietanki do kawy, a także jest łączona z turecką kawą, mieloną na kamieniu Dibek (rodzaj dużego moździerza). Używane są 100% prawdziwe przyprawy. Nie zawiera żadnych konserwantów, słodzików ani sztucznych aromatów.
Kawa terpentynowa (Menengic) - Umiarkowanie palona i drobno mielona, nie zawiera kofeiny. Dlatego jest odpowiednią alternatywą dla osób wrażliwych na kofeinę. Nie zawiera konserwantów, słodzików ani sztucznych aromatów. Terpentyna to rodzaj dzikich pistacji, uprawianych głównie w południowo-wschodniej Anatolii.