Produkty dla manuka hutenbons (1)

Grzyby - Morze

Grzyby - Morze

Morze są grzybami wiosennymi o jasnobrązowym, kompozytowym kapeluszu, białej nóżce i białawym miąższu. Morze są doskonałymi grzybami jadalnymi, pod warunkiem, że są wystarczająco ugotowane. Porady dotyczące przygotowania Grzyby leśne pochodzące z natury, chociaż kontrolowane podczas zbiorów i pakowania, należy oczyścić, przestrzegając następujących zasad: - Odciąć 2 do 3 mm nóżek - Delikatnie wyczyścić grzyby, kapelusz i blaszki za pomocą małego pędzelka, aby pozbyć się ewentualnych igiełek lub gałązek. - Myć tylko w razie potrzeby (obecność ziemi), przepłukując grzyby pod wodą lub delikatnie je osuszając. Gotowanie: zawsze smażyć na "wysokim ogniu" w patelni i najlepiej spożywać chrupiące. Porady dotyczące przechowywania Morze mogą mieć różne cechy w zależności od okresu zbioru lub pochodzenia. Dlatego zawsze staramy się...