Produkty dla mięsa (19)

AVS to folia górna lub dolna z najlepszą przyczepnością do mięsa - Filmy kompozytowe PA/PE/SURLYN® średnia bariera AVS

AVS to folia górna lub dolna z najlepszą przyczepnością do mięsa - Filmy kompozytowe PA/PE/SURLYN® średnia bariera AVS

AVS to film PA/PE/SURLYN® o grubości 5-7 warstw, stosowany w maszynach do termoformowania jako film górny i dolny. Zintegrowane ionomery zapewniają doskonałą przyczepność do mięsa oraz optymalne właściwości uszczelniające, nawet jeśli powierzchnia uszczelnienia została zanieczyszczona wodą, krwią, tłuszczem lub sokami z produktów. Ionomeryczne sieci krzyżowe są odwracalne, ponieważ rozpuszczają się w typowych temperaturach przetwarzania i ponownie formują się podczas fazy chłodzenia. Ten typ filmu charakteryzuje się doskonałymi właściwościami regeneracyjnymi oraz przyczepnością do mięsa, co czyni go idealnym do produkcji gotowanej szynki. Jego tolerancja temperatury pozwala na procesy gotowania powyżej 76°C – nawet przez okres do 12 godzin. Cechy AVS: - Doskonała przyczepność do mięsa - Zredukowane oddzielanie galaretki podczas gotowania - Średnia bariera przeciwko tlenowi i parze wodnej - Ekstremalnie wysoka przezroczystość - Wyjątkowe właściwości uszczelniające, nawet przy zanieczyszczonych powierzchniach uszczelniających STRUKTURA RODZINY IONOMERÓW STANDARDOWE GRUBOŚCI - AVGTS 7-warstwowy film PA Special/PE/SURLYN® 230my - AVS 5 - 7-warstwowy film PA/PE/SURLYN®
AIR 520 Flexload

AIR 520 Flexload

AIR 520 flexload automatycznie napełnia miski porcjami świeżego mięsa bez kości o stałej wadze lub oznaczonej wadze. Jedno lub więcej kawałków mięsa umieszczane jest w odpowiedniej rurze formującej. Rewolwer obraca się w pozycję porcjowania, odpowiedni stempel wsuwa się do rury formującej. Produkt jest optymalnie formowany i mierzony w kierunku podłużnym. Teraz można porcjować bez resztek lub z minimalnym odcięciem. Podajnik i płyta ograniczająca określają grubość plastrów zgodnie z docelową wagą. GMS tnie ciągle bez ciągłego uruchamiania i zatrzymywania (niewiele pojedynczych ruchów). Natychmiast po ostatnim cięciu rewolwer obraca się do następnego kawałka mięsa, proces się powtarza. NOWOŚCI od 2016 roku Prosty i intuicyjny koncept obsługi. Nowa technologia sterowania z wysoką precyzją czasową – co prowadzi do wzrostu wydajności, dokładniejszego układania, większej płynności pracy. Do 4 cięć na sekundę oraz krótkie czasy wymiany prowadzą do wysokiej wydajności.
VSM® BULKY - Pionowe pakowanie próżniowe i odgazowywanie worków bezpośrednio w skrzynkach i pudełkach

VSM® BULKY - Pionowe pakowanie próżniowe i odgazowywanie worków bezpośrednio w skrzynkach i pudełkach

Dzięki pionowemu pakowaniu możliwe jest próżniowe pakowanie od góry w torby bezpośrednio w skrzynkach E2, pudełkach, kartonach lub beczkach, co umożliwia łatwe i niezawodne pakowanie luzem. Dla dużych opakowań wariant XL oferuje również podawanie bezpośrednio na paletach. Maszyna wyposażona jest w przyłącze gazowe, co pozwala na podłączenie różnych rodzajów gazów do pakowania MAP. Opcjonalnie dostępna jest również pompa do tlenu do wielokrotnego gazowania i próżniowego pakowania z mieszankami tlenowymi w jednym cyklu pakowania. VSM® Bulky to wszechstronny model do pionowego pakowania w obszarze produktów mięsnych, serów, orzechów lub innych luzem pakowanych artykułów spożywczych, a także produktów farmaceutycznych, np. medycznej marihuany, oraz produktów non-food, np. komponentów elektronicznych. Dzięki dodatkowo szerokiej stacji próżniowej (długość zgrzewu do 1100 mm) możliwe jest pakowanie różnych dużych opakowań dla niezawodnego i odpornego na manipulacje pakowania pierwotnego lub transportowego. max. długość zgrzewu 1100 mm: L 1500 / B 1000 / H 2200 mm
FPS 500 Flexload - Wysoce elastyczna linia załadunkowa dla porcji w tacach.

FPS 500 Flexload - Wysoce elastyczna linia załadunkowa dla porcji w tacach.

FPS 500 eurolinie befüłnia ręcznie i/lub automatycznie miski dla porcji z oznaczeniem wagi i stałej wagi z świeżego mięsa. Porcje są przekazywane z GMS 500 na taśmę mięsną MIS 3000-4000. Z tego miejsca są one umieszczane ręcznie lub automatycznie za pomocą AIF 500 w misce. Napełnione miski trafiają następnie do GMI 500, gdzie są rozdzielane przez taśmę przyspieszającą i ważone na wadze przepływowej. Zbyt lekkie i zbyt ciężkie porcje są przesuwane przez pusherów na oddzielne taśmy buforowe i transportowane do miejsca obróbki. Porcje o odpowiedniej wadze trafiają bezpośrednio do maszyny pakującej. W miejscu obróbki pojedyncze plastry z odrzuconych porcji są wymieniane, aby osiągnąć docelową wagę. Najwyżej elastyczna linia wkładania dla porcji w tackach Możliwość różnych rozmiarów i orientacji tacek Automatyczne wkładanie prostych produktów (rozłożone, bez kości i kostki)
Bezlaktozowy proszek serwatkowy - seria Fondolac®

Bezlaktozowy proszek serwatkowy - seria Fondolac®

Asortyment produktów FONDOLAC firmy MEGGLE oferuje doskonałe właściwości funkcjonalne do emulgacji, stabilizacji i wzmacniania smaku dla produktów wytrawnych, takich jak szynka gotowana, sosy, delikatesy i produkty wędliniarskie. Poprzez suszenie rozpyłowe częściowo odlaktozowanej serwatki, MEGGLE produkuje częściowo odlaktozowany proszek serwatkowy o stosunkowo wysokiej zawartości białka. Cechy i korzyści: - Doskonałe właściwości emulgujące - Zdolność do wiązania wody - Wzbogacenie białkiem - Wzmacnia efekt brązowienia (reakcja Maillarda) - Poprawa tekstury, a co za tym idzie, odczucia w ustach - Wzmacnianie smaku (mniejsze zużycie aromatów i przypraw)
ASR 300 Multipick - Spójna jakość oszczepu, jak ręcznie robiona.

ASR 300 Multipick - Spójna jakość oszczepu, jak ręcznie robiona.

Robot szpikulcowy ASR 300 multipick przejmuje podawanie szpikulców i misek oraz nakładanie produktów i umieszczanie ich w misce. Pracownicy koncentrują się tylko na przygotowywaniu produktów. Z bunkrów taśmy produktowe są częściowo ładowane automatycznie. Pracownicy kontrolują położenie produktów i korygują tylko to, co nie leży prawidłowo. To oszczędza dużo pracy ręcznej. Maszyna bezpiecznie oddziela okrągłe szpikulce, szpikulce flagowe lub stalowe i przekazuje je do ręki robota. Ręka robota jednocześnie chwyta 12 szpikulców i nakłada poszczególne produkty zgodnie z kolejnością receptury zawsze w ten sam sposób. Na koniec szpikulce są odkładane do automatycznie przygotowanych misek i transportowane.
GMS 520 Singlecut - Jedno lub więcej kawałków mięsa umieszcza się w odpowiedniej formie.

GMS 520 Singlecut - Jedno lub więcej kawałków mięsa umieszcza się w odpowiedniej formie.

Jedna lub więcej kawałków mięsa jest umieszczana w odpowiedniej rurze formującej. Rewolwer obraca się w pozycję porcjowania, odpowiedni stempel wsuwa się do rury formującej. Produkt jest optymalnie formowany i mierzony w kierunku podłużnym. Teraz można porcjować bez resztek lub z minimalnym odcinkiem. Podajnik i płyta ograniczająca określają grubość plastrów zgodnie z docelową wagą. GMS tnie ciągle bez ciągłego uruchamiania i zatrzymywania. (niewiele pojedynczych ruchów) Natychmiast po ostatnim cięciu rewolwer obraca się do następnego kawałka mięsa, proces się powtarza. NOWOŚCI od 2016 roku Prosty i intuicyjny koncept obsługi. Nowa technologia sterowania z wysoką precyzją czasową – co prowadzi do wzrostu wydajności, dokładniejszego układania, większej stabilności pracy. Do 4 cięć na sekundę oraz krótkie czasy wymiany prowadzą do wysokiej wydajności. Możliwe różne wagi plastrów i układanie, także w obrębie jednego kawałka mięsa.
BBF 2200 Multifreeze

BBF 2200 Multifreeze

BBF 2200 multifreeze to tunelowy mroźnik zajmujący minimalną przestrzeń, który może poruszać się na różnych poziomach za pomocą pojedynczych taśm. BBF 2200 multifreeze to tunelowy mroźnik zajmujący minimalną przestrzeń, który może poruszać się na różnych poziomach za pomocą pojedynczych taśm. Maksymalnie możliwe są trzy taśmy na trzech różnych poziomach. Prędkość i czas mrożenia każdej taśmy mogą być dostosowane do specyficznych wymagań różnych kawałków surowego mięsa. Dzięki wielostopniowemu systemowi taśmowemu maksymalna wydajność produkcji, w zależności od wielkości, temperatury i zawartości soli, wynosi do 2,2 tony na godzinę przy wysokiej przepustowości na m² (około 5.900 x 2.200 mm powierzchni). Porównywalny tradycyjny system tunelowy ma długość około 10 do 12 metrów.
Dziczyzna

Dziczyzna

Własny zakład uboju dzikiego (nr EU: BY30380) codziennie przetwarza surowce, sarny, jelenie i dziki pozyskiwane z świeżych polowań. Obszary łowieckie znajdują się w lesie Oberpfalz wokół doliny Dornbach. Nasze zróżnicowane, mało strukturalne krajobrazy w Oberpfalz z własnym rolnictwem i leśnictwem oferują idealne siedliska z różnorodnym pokarmem dla dzikich zwierząt oraz ekstensywne hodowle zwierząt. Szczegółowe informacje na temat naszych produktów są dostępne na życzenie.
Słone nadziewane przekąski - z mięsem i bez mięsa

Słone nadziewane przekąski - z mięsem i bez mięsa

Od warzyw do sycących, od tradycyjnych do wyrafinowanie nadziewanych
Mięso jagnięce

Mięso jagnięce

Własna hodowla owiec rasy "białe bezrogie Heidschnucken". Jagnięta są ubojowane w naszym zakładzie. Mięso tej rasy jest bardzo delikatne i niskotłuszczowe. Nasze zróżnicowane, mało strukturalne krajobrazy w Oberpfalz z własnym rolnictwem i leśnictwem stanowią idealne siedliska z różnorodnym pokarmem dla dzikich zwierząt i ekstensywnej hodowli zwierząt. Szczegółowe informacje na temat naszych produktów są dostępne na życzenie.
Związki Funkcjonalne - Seria Combimec®

Związki Funkcjonalne - Seria Combimec®

Dla naszej gamy produktów COMBIMEC opracowaliśmy funkcjonalne związki zaprojektowane specjalnie do stosowania w produktach mięsnych i kiełbasach. Są one oparte na serwatce i mleku. Dzięki naszym produktom możesz zoptymalizować swój proces produkcji i zapewnić stałą jakość swoich finalnych produktów. Cechy i korzyści: - Wysoka zdolność wiązania wody - Wzmacnia reakcję Maillarda - Silne właściwości emulgujące - Zredukowana utrata podczas procesu pieczenia lub gotowania - Wzmacnianie smaku
Słone Przekąski - z & bez Mięsa

Słone Przekąski - z & bez Mięsa

Wegetariańskie do sycących, klasyczne do wyrafinowanych nadzień
CBF 1000-2000 Cyclefreeze

CBF 1000-2000 Cyclefreeze

Jakość: Ulepszona jakość cięcia, zwiększona wydajność, optymalna stabilność kształtu, minimalne wydzielanie soków, mniejsze ryzyko zmian kolorów, brak czarnych kości (brak bezpośredniego gazowania CO²). Zamrażarka szokowa CBF zapewnia dokładne zamrażanie powierzchni kawałków mięsa w ciągu około 6-20 minut, w zależności od wielkości i temperatury początkowej kawałków mięsa. CBF to zamrażarka szokowa działająca w obiegu. Operator za pomocą mechanizmu klapowego wkłada kawałki mięsa do jednego z koszy zamrażarki. Następnie łańcuch transportowy przesuwa się o jeden takt do następnego kosza. Operator powtarza ten proces wielokrotnie. Sterowanie taktuję kosze tak, aby po ustawionym czasie (np. 8 minut) schłodzone produkty były wyrzucane. Kawałki mięsa układane są obok siebie w koszach transportowych (maks. szerokość załadunku 1400 mm) i przechodzą przez szafę temperującą w ciągu około 6 do 20 minut, w zależności od ustawienia.
Słona nadziewana pastery - z mięsem i bez

Słona nadziewana pastery - z mięsem i bez

Wegetariańskie o wyrazistym smaku z klasycznymi lub wyrafinowanymi nadzieniami
GMS 1600 Twincut

GMS 1600 Twincut

Kilka kawałków mięsa jest umieszczanych na podajniku, który jest wyposażony w funkcję buforową. Kilka kawałków mięsa jest umieszczanych na podajniku, który jest wyposażony w funkcję buforową. Następnie trafiają one na taśmę wagową do elastycznej formy. Górna jednostka z formą w kształcie C przesuwa się w dół i formuje mięso w U-kształtną formę, nadając mu owalny przekrój. Mięso jest następnie prasowane wzdłuż, co pozwala uzyskać idealny kształt. Tłok posuwowy i płyta ograniczająca określają grubość plastrów na podstawie docelowej wagi. Elastyczne, trójwymiarowe formowanie Najwyższa jakość cięcia (z kością i bez kości) dzięki optymalnemu 'cięciu nożycami' Równoległe prowadzenie cięcia przez płytę ograniczającą (równoległe kotlety) Elastyczność (możliwości zastosowania maszyny): z kością, bez kości, cięcie w stylu butterfly Grubość plastrów od 2 mm Różne warianty układania Porcjowanie z dokładnością do wagi/optymalizacja resztek
PTT 500-1000-1500-2000 Multitemp

PTT 500-1000-1500-2000 Multitemp

Palety z maksymalnie 14 warstwami skrzynek E1 lub maksymalnie 9 warstwami skrzynek E2 są transportowane do tunelu, a czujnik temperatury jest wprowadzany do mięsa. Palety z maksymalnie 14 warstwami skrzynek E1 lub maksymalnie 9 warstwami skrzynek E2 są transportowane do tunelu, a czujnik temperatury jest wprowadzany do mięsa. W zależności od wykonania, 1 do 4 palet może być ustawionych jedna za drugą. Górna plandeka jest opuszczana i proces temperowania może się rozpocząć. Silny wentylator zasysa powietrze przez wszystkie skrzynki. Ten strumień powietrza powoduje, że górna i boczna plandeka przylegają do skrzynek, izolując przestrzeń między skrzynką a plandeką. Dzięki temu temperatura na zewnątrz jest równa temperaturze w środku palet. Dzięki równomiernemu przepływowi powietrza przez wszystkie warstwy na palecie, temperowanie jest równomierne i precyzyjne dla wszystkich palet.
GMS 520 Singlecut

GMS 520 Singlecut

Wiklinowy grill GFW 3600 zajmuje się podawaniem szpikulców oraz ich owijaniem i odkładaniem na taśmę transportową. Pracownicy koncentrują się tylko na nakładaniu kawałków mięsa na szpikulce. W pierwszym obszarze szpikulce są oddzielane i wkładane do tulei szpikulcowych. W drugim obszarze po prawej i lewej stronie dwóch do trzech pracowników nakłada mięso na szpikulce: gotowe, to praca ręczna! Jednostka owijająca obraca szpikulec i następnie odkłada go na taśmę. Na koniec szpikulce trafiają na taśmę podającą do posypywania/marynowania. Tylko mięso musi być nałożone – wszystko inne wykonuje maszyna. Operator może szybko pracować obiema rękami – około 10 do 12 szpikulców na pracownika na minutę. Nowi pracownicy bardzo szybko uczą się tego prostego procesu. 5-7 pracowników produkuje z grillowym wiklinowym GFW 3600 multitorch tyle, co 16 do 20 pracowników ręcznie.
Proste Jerky

Proste Jerky

Simple Jerky oferuje premium, ręcznie robione jerky wołowe, wykonane z wołowiny pochodzącej z austriackich pastwisk, co zapewnia etyczne pozyskiwanie, krótkie trasy transportowe i pełną identyfikowalność. Zawierające ponad 45% białka i poniżej 5% tłuszczu, to zdrowa, wysokobiałkowa przekąska idealna dla aktywnego stylu życia i celów fitness. Wolne od sztucznych dodatków, fosforanów i wzmacniaczy smaku, Simple Jerky używa tylko mięsa najwyższej jakości i własnych mieszanek przypraw. Z 11 unikalnymi smakami i lekką, przenośną konstrukcją, to idealny towarzysz na przygody, podróże i codzienne przekąski. Autentyczny smak, niezrównana jakość.