200 ml kefir de mango
Oleohealth® ur-kefir to pyszny i zdrowy napój, ponieważ zawiera żywe mikroorganizmy (kultury kefiru) oraz polifenole z naszej oliwki. Produkowany jest poprzez fermentację żywej wody kultury kefiru, z dodatkiem naszego soku z oliwek.
Efektem jest napój z niewielką ilością dwutlenku węgla, niskokaloryczny i ubogi w cukry. Każda butelka zawiera mniej niż 2% cukru*, a ten cukier* jest wykorzystywany przez kultury probiotyczne (rodzaje Lactococcus, Lactobacillus i Bifidobacterium) do wzrostu.
W ten sposób łączymy cechy jogurtów z bifidusem oraz napoju izotonicznego, bez wartości odżywczych produktów mlecznych czy dodanych cukrów i słodzików. To żywy napój gazowany, który nie jest pasteryzowany.
Oleohealth® ur-kefir dostarcza również korzyści płynących z polifenoli oliwki, które są potencjalnymi przeciwutleniaczami i środkami przeciwzapalnymi, a także posiadają inne właściwości, które są historycznie dobrze znane.