Produkty dla przetwórca (1)

Smażony pstrąg z pianką pietruszkową

Smażony pstrąg z pianką pietruszkową

Jeśli chcesz spróbować przygotować coś egzotycznego bez zbytniego myślenia, ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Do tego dania najlepiej użyć najświeższej troci, usmażyć ją od razu na patelni i podać z pietruszką i śmietaną. Możesz dodać do tego dania sałatkę, aby było smaczniejsze i bardziej pożywne. Lista składników 4 oczyszczone trocie Dwie połówki cytryny Sól koszerna Pieprz 2 łyżki masła Piana z pietruszki 100 gramów pietruszki 25 gramów posiekanej cebuli 100 ml bulionu drobiowego Pieprz 1 łyżka masła 150 ml śmietany kremówki Sól Przede wszystkim przygotuj pianę z pietruszki. Rozgrzej masło na średnim ogniu i podsmażaj cebulę. Gdy cebula zacznie wydobywać aromat, dodaj do niej pietruszkę i od razu wymieszaj. Zdejmij mieszankę cebuli i pietruszki z ognia i pozwól jej chwilę ostygnąć. W robocie kuchennym zrób puree bez grudek z ciężkiej śmietany, bulionu drobiowego, mieszanki pietruszki i cebuli, pieprzu oraz soli.