Produkty dla słodycze indycze (2)

Cynamon cejloński

Cynamon cejloński

W XVI wieku portugalscy zdobywcy odkryli cynamon cejloński na Sri Lance i przywieźli tę przyprawę do Europy w XVI i XVII wieku. Cynamon cejloński pochodzi z dziko rosnących drzew, które osiągają wysokość do 10 m i rosną dziko w lasach Cejlonu i południowych Indii. Ta przyprawa jest wytwarzana z najdelikatniejszej wewnętrznej kory, która jest cięta z trzyletnich pędów. Prawdziwy cynamon cejloński to intensywnie pachnąca i doskonała w smaku przyprawa. Każdy, kto kiedykolwiek go spróbował, dobrze wie, jakie różne cechy smakowe ta przyprawa powinna mieć. Węglowodany (g / 100 g): 4,0 Tłuszcz (g / 100 g): 3,0 Białko (g / 100 g): 28 Wartość energetyczna (kcal): 160 Minimalny okres przydatności do spożycia: 18 miesięcy Waga netto (g): 30
Cukier waniliowy - Opakowania

Cukier waniliowy - Opakowania

W 1502 roku filiżanka czekolady z wanilią została przedstawiona Krzysztofowi Kolumbowi przez lokalnego władcę - jako znak wielkiego honoru. Później wielki honor zamienił się dla Azteków w wielki hołd, który był płacony tą samą wanilią. Zastosowanie Zastosowanie do pieczenia, napojów gorących i zimnych, dekoracji potraw deserowych. Wartość odżywcza na 100 g. Białka (g / 100g)… 27,4 Tłuszcze (g / 100g)… 1,2 Węglowodany (g / 100g)… 4,0 Wartość energetyczna (kcal / 100g)… 247