Produkty dla slowenia (15)

Czerwone Wino Constantini Muse Merlot - Cabernet Sauvignon 2008

Czerwone Wino Constantini Muse Merlot - Cabernet Sauvignon 2008

Słoweńskie Wino Merlot - Cabernet Sauvignon. Goriska Brda, Słowenia. - Słoweńskie Wino Constantini Muse Merlot - Cabernet Sauvignon. Region winiarski: Słowenia. Słodycz: Wytrawne. Rocznik: 2008. Potencjał starzenia: 2017 - 2037. Muse Merlot - Cabernet Sauvignon ma zdolność dojrzewania w butelce przez kilka dekad. Z biegiem lat starzenia, bogata struktura i harmonia aromatów zyskują na złożoności i elegancji. Wino pozostaje świeże, pełne smaku i witalności dzięki mikro-terroir i naturalnej metodzie produkcji. Złożone, pełne wino powstałe z wyselekcjonowanych winogron Merlot i Cabernet Sauvignon uprawianych na tarasowych winnicach. Muse to mieszanka, która dojrzewa tylko w najlepszych rocznikach. Wino ma ciemnoczerwony kolor rubinu. Szlachetny i intensywny bukiet. Złożone aromaty dojrzałych owoców, marmolady z maraski, suszonych wiśni, delikatnych przypraw stopniowo rozwijają się w aromaty skóry. Wino jest harmonijne, mineralne i eleganckie. Dobrze zbudowane wino z dojrzałymi taninami. Pełne luksusowe wino z przyjemną świeżością. Długi i szlachetny posmak.
Edi Simčič Duet Lex 2015 - Słoweńskie Wino Czerwone Edi Simčič Duet Lex 2015

Edi Simčič Duet Lex 2015 - Słoweńskie Wino Czerwone Edi Simčič Duet Lex 2015

Czerwone wino Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc. Głęboki, rubinowy kolor z odcieniami granatu, co wskazuje na pewien rozwój. Intensywne w nosie, wciąż dość młode, mimo wieku. Pokazuje wiele dojrzałych ciemnych czerwonych i czarnych owoców, ładnie splecionych z aromatami dojrzewania w wysokiej jakości dębowych beczkach. Czarna wiśnia, kwaśna wiśnia, wanilia, nutka pikantnego czarnego pieprzu oraz dym. Z czasem pojawiają się delikatne kwiatowe nuty, takie jak fiołki. Całkiem żywe. Wytrawne w ustach, pełne ciała. Z mocnymi taninami, dużą strukturą, mające na celu przetrwanie wina w drugim dziesięcioleciu swojego życia, w najlepszych rocznikach można to wydłużyć nawet do trzeciego lub czwartego dziesięciolecia. Kwasowość jest dojrzała, dość wysoka. Z bogatym, intensywnym, złożonym aromatem na podniebieniu, który utrzymuje się długo. Z długim posmakiem pełnym owoców i słodkich przypraw, takich jak goździki i gałka muszkatołowa. Do przechowywania przez co najmniej pięć lat po wydaniu, a następnie może dojrzewać przez kolejne dziesięciolecie.
Wino Białe Edi Simcic Rebula 2017 - Rebula Goriska Brda Słowenia

Wino Białe Edi Simcic Rebula 2017 - Rebula Goriska Brda Słowenia

Winiarz: Edi Simčič Region: Goriška Brda, Słowenia. Alk.: 12,5% obj. Słodycz: Wytrawne. Rocznik: 2017 Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: Rebula. Zbiory: Ręczne. Winifikacja: Nieco mniej nowego drewna (15 do 20%) niż w innych winach z linii Premium. Potencjał starzenia: 2020 - 2028. Charakterystyka: Nos jest jednocześnie dojrzały i młodzieńczy. Oferuje dyskretne nuty prażone oraz aromat żółtych owoców. Ma mocne, pełne odczucie w ustach z dłuższym posmakiem. Daje również wyraźną kwasowość, słoność i mineralną nutę, która oczyszcza usta. Po trzech lub czterech latach, wraz z rozwojem aromatów trzeciorzędowych, staje się jeszcze bardziej kompletny i doskonały niż w młodości. Dopasowanie do potraw: Wino dobrze komponuje się z rybami i przystawkami, które nie mają zbyt intensywnych aromatów.
Wino Różowe Batic Rosé - Vipava, Słowenia. - Słoweńskie Wino Różowe Batic 2019 - Vipava, Słowenia.

Wino Różowe Batic Rosé - Vipava, Słowenia. - Słoweńskie Wino Różowe Batic 2019 - Vipava, Słowenia.

Słoweńskie wino różowe Batič 2019 - Vipava, Słowenia. Winiarz: Rodzina Batič. Region: Dolina Vipawy, Słowenia. Alc.: 12,5 % vol. Słodycz: Półwytrawne. Rocznik: 2019. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: 97% Cabernet Sauvignon, 3% Cabernet Franc. Wino ma intensywny różowy kolor i jest czyste jak poranna rosa. Nieco słodsze. Na początku zaskakują nas czyste owocowe aromaty malin, wiśni i dzikich truskawek, w tle można również zauważyć nuty żółtych owoców. Dzięki bogatemu ciału, owocowości i dotykowi młodego księżyca, wino działa przyjemnie i harmonijnie w ustach. Jest tak odurzające jak młodość. Delikatna świeżość obecna jest w dłuższym posmaku. Smak niezapomniany, jak pierwsza miłość.
Naciśnij - przycisk grzyb - przycisk głowy MFB/PP Ø40 - Jednostki metalowe

Naciśnij - przycisk grzyb - przycisk głowy MFB/PP Ø40 - Jednostki metalowe

Naciśnij - przycisk grzyba - przycisk MFB/PP Ø40
Naciśnij - podświetlany przycisk MRL/PP - Jednostki metalowe

Naciśnij - podświetlany przycisk MRL/PP - Jednostki metalowe

Naciśnij - podświetlany przycisk MRL/PP
Wino Musujące Sosolič Virus, Słowenia. - Słoweńskie Wino Musujące Sosolič Virus 2012. Goriska Brda, Słowenia.

Wino Musujące Sosolič Virus, Słowenia. - Słoweńskie Wino Musujące Sosolič Virus 2012. Goriska Brda, Słowenia.

Winiarz: Rodzina Sosolič. Region: Goriška Brda, Słowenia. Alc.: 11,5 % obj. Słodycz: Wytrawne. Rocznik: 2012. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: 60% Rebula, 35% Chardonnay, 5% Żółty Muscat. Wino musujące Virus-7 produkowane jest metodą klasyczną, czas dojrzewania wynosi 3 lata. Charakterystyka: Wino ma delikatny złoty kolor, bąbelki są nieco większe i rzadsze. Bukiet jest dojrzały i przypomina siano, suche przyprawy, odrobinę skórki chleba. W ustach wino jest wytrawne, o wyższej kwasowości, bąbelki są nieco bardziej agresywne, a pienienie jest obfite. Smak jest solidny, a posmak znika dość szybko. Dopasowanie do potraw: Idealne jako aperitif. Podawać w temperaturze 8-10° C.
Odlewnia Słowenia

Odlewnia Słowenia

Aby poprawić właściwości mechaniczne zgodnie z wymaganiami klienta, przeprowadzamy również obróbkę cieplną odlewów aluminiowych. Proces ten odbywa się w specjalistycznym piecu do obróbki cieplnej.
Przycisk grzybkowy - z resetowaniem klucza MFC Ø40 - Jednostki metalowe

Przycisk grzybkowy - z resetowaniem klucza MFC Ø40 - Jednostki metalowe

Przycisk grzybowy - przycisk z resetowaniem klucza MFC Ø40
Wino Pomarańczowe Malvasia Paderno 2013 - Słoweńskie Wino Pomarańczowe Malvasia Paderno 2013, Wino Ekologiczne.

Wino Pomarańczowe Malvasia Paderno 2013 - Słoweńskie Wino Pomarańczowe Malvasia Paderno 2013, Wino Ekologiczne.

Winiarz: Korenika & Moškon. Region: Istria, Słowenia. Alk.: 14,5 % obj. Słodycz: Wytrawne. Rocznik: 2013. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: Malvasia. Winifikacja: 25 dni na skórkach (maceracja), bez prasowania. Fermentacja: inox (stal nierdzewna), drożdże autochtoniczne. Fermentacja malolaktyczna z użyciem bakterii autochtonicznych. Dojrzewanie: 12 miesięcy na drożdżach w beczkach dębowych, łącznie w beczkach 54 miesiące. Niefiltrowane. Potencjał starzenia: 2019–2029 Charakterystyka: Wino ma głęboki złocisto-żółty kolor z bursztynowymi refleksami. Intensywny bukiet jest w pełni dojrzały i oferuje głównie nuty trzeciorzędowe. Można wyczuć miód, żywicę sosnową, nuty balsamiczne, lawendę. W ustach wino jest wytrawne, mocne, o umiarkowanej kwasowości. Bardzo mocna i robustna Malvasia, jest dość ciepła, ale nie pikantna. Smak w ustach nie jest długi, ale intensywny. Dopasowanie do potraw: Dobrze komponuje się z potrawami o wyrazistym smaku oraz dojrzałymi serami. Serwować w temperaturze 10 - 12 °C.
Wino Pomarańczowe Pinot Gris 2018 KELTIS - Organiczne Wino Pomarańczowe Pinot Gris 2018 Keltis, Słowenia.

Wino Pomarańczowe Pinot Gris 2018 KELTIS - Organiczne Wino Pomarańczowe Pinot Gris 2018 Keltis, Słowenia.

Winiarz: Rodzina Kelhar. Region: Bizeljsko, Dolna Styryja, Słowenia Alk.: 13 % obj. Słodkość: Wytrawne. Rocznik: 2018. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: 100% Pinot Gris. Gleba: Łupek, glina i piaskowiec. Zbiory: Ręczne, koniec września. Winifikacja: Maceracja trwa 4 tygodnie w kontakcie ze skórkami w stalowym pojemniku. Delikatne tłoczenie za pomocą prasy pneumatycznej. Dojrzewanie przez 24 miesiące w dębowych beczkach. Wino jest niefiltrowane, a minimalna ilość siarczynów została dodana tuż przed butelkowaniem. Potencjał starzenia: 2020 - 2028. Charakterystyka: Odcienie jasnej czerwieni w wyniku przedłużonej maceracji. Nos odbiera elegancką równowagę czerwonych owoców i nutę drewnianego bukietu. Smak jest zaokrąglony, średnio mocny, z ziołowymi i owocowymi nutami. Dopasowanie do potraw: Posiada wystarczającą moc, aby wspierać porządne danie. Pasuje również do potraw na bazie szparagów, drobiu i kremowych sosów. Temperatura podawania: 12-16° C.
Czerwone Wino Kortinca 2009, Korenika & Moškon.

Czerwone Wino Kortinca 2009, Korenika & Moškon.

Słoweńskie czerwone wino Kortinca 2009, Korenika & Moškon Producent wina: Korenika & Moškon. Region: Istria, Słowenia. Alk.: 14,5 % obj. Słodkość: Wytrawne. Rocznik: 2009. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: Refošk (Refosco). Winifikacja: 25 dni maceracji. Fermentacja: inox (stal nierdzewna), drożdże autochtoniczne, fermentacja malolaktyczna z użyciem bakterii autochtonicznych. Starzenie: 6 lat w francuskich beczkach dębowych. Niefiltrowane. Potencjał starzenia: 2019–2029 Charakterystyka: Kolor jest głęboki rubinowy. Bukiet wskazuje na wino w pełni dojrzałe i przypomina podszycie, ziemię, wanilię, karmel. Wytrawne, mocne wino, taniny są całkowicie złagodzone, kwasy wciąż obfite. Wino jest bardzo owocowe, wanilia dominuje w posmaku, powinno być pijane powoli. Dopasowanie do potraw: Dobrze komponuje się z stekiem, dojrzałymi serami lub samo. Serwować w temperaturze 16 - 18 °C.
Hurtowa sprzedaż kosmetyków naturalnych - Mazzaci - Wyprodukowano w Słowenii - Kosmetyki naturalne - Mazzaci

Hurtowa sprzedaż kosmetyków naturalnych - Mazzaci - Wyprodukowano w Słowenii - Kosmetyki naturalne - Mazzaci

Wszystkie produkty marki Mazzaci są produkowane w Słowenii. Marka koncentruje się na aktywnych, naturalnych i czystych składnikach kosmetycznych. Produkty nie zawierają szkodliwych konserwantów ani zbędnych dodatków. Przekonaj swoich klientów atrakcyjnym, przekonującym i smakowitym brandingiem, który oferuje Mazzaci. Szeroka oferta produktów obejmuje naturalny żel do opalania TanGo, 100% naturalny kompleks samoopalający TanQuick, olejek TanGo oraz TanCare, który dba o skórę po zbyt długim czasie spędzonym na słońcu.
Rejestracja Znaku Towarowego - Usługi rejestracji znaku towarowego w Republice Słowenii

Rejestracja Znaku Towarowego - Usługi rejestracji znaku towarowego w Republice Słowenii

Jako przedstawiciele marek w Urzędzie Republiki Słowenii ds. Własności Intelektualnej (UIL), prowadzimy dla Państwa cały proces rejestracji znaku towarowego w UIL. Zarejestrowany znak towarowy obowiązuje w Republice Słowenii. Przy podejściu 80% planowania i 20% realizacji, już na etapie przed złożeniem wniosku o znak towarowy konsultujemy się z Państwem na temat tego, co chcą Państwo, aby Państwa znak towarowy komunikował klientom, jakie usługi i produkty reprezentuje. Następnie, w współpracy z Państwem, wybieramy odpowiednie klasy towarów i usług, dla których zostanie złożony wniosek o rejestrację znaku towarowego, doradzamy, czy Państwa znak towarowy, biorąc pod uwagę jego wygląd zewnętrzny, spełnia wszystkie wymagane kryteria, czy nadaje się do rejestracji, przeprowadzamy przegląd rejestrów, aby sprawdzić, czy istnieje podobny znak towarowy, a następnie w współpracy z Państwem przygotowujemy odpowiednią dokumentację, sporządzamy wniosek o znak towarowy i monitorujemy proces rejestracji znaku towarowego, informując Państwa na bieżąco o wszystkim.
Czerwone Wino Kabaj Merlot 2013 - Czerwone Wino Merlot 2013 - Kabaj, Goriska Brda, Słowenia.

Czerwone Wino Kabaj Merlot 2013 - Czerwone Wino Merlot 2013 - Kabaj, Goriska Brda, Słowenia.

Czerwone Wino Merlot 2013 - Kabaj, Goriška Brda, Słowenia. Winiarz: Rodzina Kabaj Morel. Region: Goriška Brda, Słowenia. Alk.: 13,5% obj. Słodkość: Wytrawne. Rocznik: 2013. Objętość: 750 ml. Odmiana winogron: Merlot. Winifikacja: Maceracja trwa 30 dni w kontakcie ze skórkami w pojemniku ze stali nierdzewnej (inox), drewnie i betonie. Dojrzewanie przez 4 lata w beczkach dębowych o pojemności 225 l (dąb francuski) oraz dodatkowe 6 miesięcy w butelkach. Potencjał starzenia: 2018 - 2028. Charakterystyka: 
Kolor jest głęboki rubinowy. Bukiet oferuje zarówno młodzieńcze, jak i dojrzałe nuty. Pachnie dojrzałymi ciemnymi czerwonymi i czarnymi owocami oraz czekoladą z nutą drewna. Wino jest wytrawne w ustach, ma aksamitną teksturę i elastyczne taniny. Bardzo intensywny i owocowy charakter, ale wciąż można poczuć elegancką świeżość. Dopasowanie do potraw:
 Dobrze komponuje się z stekiem, pasztetem z dziczyzny lub pieczoną kaczką. Pasuje również do makaronu, risotto i dojrzałych serów. Temperatura podawania: 14 - 16° C.