Produkty dla wosk twardego cukru (5)

Ciemny Cukier Muscovado

Ciemny Cukier Muscovado

Muscovado Muscovado to cukier trzcinowy z wyspy Mauritius, znany również jako cukier Barbados. Klimat tej małej wyspy na Oceanie Indyjskim jest idealny do uprawy trzciny cukrowej. W przeciwieństwie do większości cukrów brązowych, które powstają przez dodanie melasy do rafinowanego cukru białego, cukier Muscovado przejmuje smak i kolor swojego źródła, soku trzcinowego. Dzięki temu cukier Muscovado zachowuje naturalne minerały i witaminy z trzciny cukrowej. Ma zawartość melasy wynoszącą 10-15%, co sprawia, że jest bardzo miękki, grudkowaty i wilgotny w swojej konsystencji. Smak i zastosowanie Smak cukru Muscovado jest delikatny, toffi i słodowy, co nadaje temu rodzajowi cukru jego unikalny charakter. Cukier Muscovado jest bardziej odporny na wysokie temperatury niż inne cukry, co sprawia, że idealnie nadaje się do użycia w gorących potrawach lub wypiekach. Nadaje potrawom i gorącym napojom szczególną, wyrazistą słodycz i jest idealny do słodzenia ...
Mąka guarowa

Mąka guarowa

Mąka guarowa jest pozyskiwana z endospermu rośliny guar, Cyamopsis tetragonolobus. Należy do rodziny roślin strączkowych. Tak zwana fasola krzewiasta jest uprawiana głównie w Indiach i Pakistanie od lipca do grudnia. Jakość, dostępność i ceny są jednak w dużym stopniu uzależnione od monsunu w tym okresie. Rajasthan, Gujarat i Haryana to jedne z najważniejszych regionów uprawy. Suche ziarna guarowe są młócone, aby uzyskać nasiona guar. W kolejnym kroku z nasion, poprzez oddzielenie łupiny i kiełka, wytwarzany jest hydrokoloid guar (split).
Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy odnosi się do rafinowanego białego cukru. Surowy cukier trzcinowy jest częściowo rafinowany i zawiera około 0,3 do jednego procenta melasy, która jest mieszana z kryształkami cukru.
Granulat czosnkowy

Granulat czosnkowy

Czas dostawy: 3 - 5 dni roboczych Pojemność dostawy: 6000Kg / miesięcznie Minimalna ilość zamówienia: 1 x 25Kg karton Wyślij zapytanie e-mailem Pokaż numer telefonu 25Kg karton
Włókna bambusowe

Włókna bambusowe

Włókna bambusowe pozyskiwane są z bogatych w błonnik części rośliny bambusowej. Gotowy produkt to wysokiej czystości, neutralny smakowo proszek, który doskonale nadaje się jako pomoc w pieczeniu. Włókna bambusowe pozyskiwane są z bogatych w błonnik części rośliny bambusowej. Części rośliny są oczyszczane, pozbawiane substancji wtórnych i drobno mielone. W kilku etapach przetwarzania z włókien bambusowych powstaje tak wysokiej czystości i neutralny smakowo proszek.