...bardzo krótkie, pozwala na kontrolowanie plonów.
Winifikacja:
Zbiory: ręczne.
Metoda: tradycyjna Beaujolais, półwęglowa, w całości w kiściach.
Maceracja: 6 do 10 dni.
Dojrzewanie: w zbiornikach.
Degustacja:
Wino dobrze rozpoznawalne.
Piękny purpurowy kolor. Nos z bardzo typowymi aromatami fiołka i piżma.
W ustach wino jest pełne i gładkie. Finisz jest długi i intensywnie owocowy.
Producent win zBurgundii, w rolnictwie ekologicznym od 2010 roku,
POUILLY-FUISSE
POUILLY-VINZELLES
MÂCON CHANTRE Białe i Czerwone
MARC i CREMANT DE BOURGOGNE
Domaine MATHIAS produkuje wina od 1840 roku, w duchu jakości i typowości swoich win.
Oferujemy wizyty w piwnicy codziennie od 10:00 do 19:00.
Zwiedzanie i degustacje naszych win.
Sprzedaż w piwnicy i przez internet www.domaine-mathias.fr...