... renomowanego dostawcy z regionu, znanego z mięsa Label Rouge. Klucze do naszego sukcesu to: smak, równowaga smaków i apetyczna tekstura!
Z umiejętnościami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie, produkty są wytwarzane na podstawie receptur w najczystszej tradycji. Firma jest dumna z oferowania swoim konsumentom produktów naturalnych.
Od 2021 roku, Conserverie du Sud uzyskuje certyfikację IFS w wersji 8. IFS FOOD to międzynarodowy standard umożliwiający ocenę zgodności produktów i procesów w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności.
FARMA UHARTIA jest specjalistą w dziedzinie kaczki wiejskiej. Wprowadziliśmy tradycyjną hodowlę kaczek oraz warsztat do tuczu na ziarno kukurydzy, zanim przystąpiliśmy do rzemieślniczej produkcji produktów z farmy w naszych obiektach spełniających normy CEE. W ten sposób oferujemy szeroką gamę produktów na bazie kaczki, takich jak foie gras zkaczki wiejskiej, konfitury zkaczki, rillettes zkaczki, pasztetyz foie gras oraz dania gotowe, takie jak duszona kaczka czy nadziewane pierogi.
Domaine de la Barbe, znane również jako Foie Gras Kuster, produkuje wątróbki zkaczki i gęsi.
Domaine oferuje wątróbki bez dodatków i konserwantów chemicznych. Domen handluje również specjalnościami z wątróbki, takimi jak pasztety, rillettes, grattony, konfitury, żołądki, specjalności konfitowane, suszone piersi oraz dania gotowe, takie jak cassoulet périgourdin.
Jako przetwórcy orzechów i...
Rodzinna firma SOULEILLES FOIE GRAS produkuje foie gras z pokolenia na pokolenie.
Tradycyjne hodowle, zdrowa dieta, szanowanie zwierząt podczas karmienia oraz unikalne rzemiosło pozwalają firmie na produkcję produktów najwyższej jakości.
Oprócz foie gras, firma oferuje swoim klientom terriny, pasztety, kremy z foie gras, piersi, kiełbasy, skwarki, żołądki, paski zkaczki, tournedos zkaczki, kiełbasy zkaczki, kotlety zkaczki itd. Oferuje również wykwintne dania.
... wątróbką, flauty z piersi kaczkiz wątróbką, pasztetyz kasztanami i wątróbką - Dania gotowe: paupiettes zkaczkiz wątróbką, kapusta nadziewana wątróbką, duszona kaczka z borowikami, cassoulet z confitem zkaczki, confit zkaczki, confit z gęsi, borowiki w sosie - Pasztety regionalne: pasztet corrézien, pasztet z suszonymi śliwkami i wątróbką, pasztet leśny, pasztet z 2 oliwkami i wątróbką - Wędzone piersi, żołądki zkaczki i gęsi, zestaw sałat - Zestawy prezentowe i prezenty biznesowe na zamówienie - Produkcja konserw na zamówienie według Twojego przepisu z personalizowanymi etykietami.
Od trzech pokoleń rodzina DUMECQ, znajdująca się w sercu Chalosse, produkuje foie gras.
Oprócz foie gras, firma DUMECQ produkuje konserwy i świeże produkty z farmy. Oferuje szeroką gamę produktów: świeże produkty (filety zkaczki, cała kaczka, foie gras zkaczki, piersi zkaczki), foie gras zkaczki w puszkach lub słoikach, piersi, żołądki, konfitury, udka i skrzydełka kaczki w puszkach, produkty regionalne w puszkach (chichony zkaczki, rillettes zkaczkiz foie gras...) oraz zestawy upominkowe.
SUDREAU to firma specjalizująca się w produkcji i sprzedaży foie gras, piersi kaczki, podrobów, rillettes zkaczki, confit zkaczki oraz typowych potraw z Południowego Zachodu, takich jak Coq au Vin z Cahors lub cassoulet.
Usytuowani w sercu Południowego Zachodu, w regionie Albigeois, całą naszą działalność poświęcamy produkcji wysokiej jakości produktów, takich jak foie gras, konfitura i cassoulet, między innymi. Od 4 pokoleń oferujemy Państwu świeże produkty przez cały rok, oprócz naszych linii konserw i paczek smakowych. Nie czekaj, aby odkryć nasze piersi i konfitury z gęsi lub kaczkiz Południowego Zachodu.
...Wszystkie nasze kaczki są hodowane na ponad 20000 m2 parku. Gospodarstwo rodzinne prowadzące hodowlę w autarkii, karmienie kukurydzą białą, zatwierdzona konserwacja. Nasza polityka opiera się na jakości hodowli oraz ścisłej identyfikowalności żywności pochodzącej od zwierząt. https://www.producteur-foie-gras.net/elevage-des-canard/ Oferujemy gamę produktów w puszkach, które pochodzą wyłącznie z naszej hodowli: foie gras, pasztet, galantyna, konfitury.
DROSERA GOURMANDE to firma specjalizująca się w rzemieślniczej produkcji regionalnych specjałów spożywczych.
DROSERA GOURMANDE produkuje wiele produktów na bazie kaczki, takich jak foie gras, bloki foie gras, musy foie gras, żołądki, konfitury, piersi kaczki itp.
Firma oferuje również tripoux, kiełbasy, pasztety, fritony, cassoulet, galantyny, terriny na aperitif oraz terriny z dziczyzny.
Od 1929 roku firma BESSE FOIE GRAS specjalizuje się w produkcji i sprzedaży foie gras.
W ofercie przedsiębiorstwa znajdują się foie gras półgotowane, foie gras zkaczki, foie gras z gęsi oraz specjały z foie gras. Oferuje również terriny, pasztety, konfitury zkaczki, cassoulet landzki oraz zestawy smakowe dla komitetów przedsiębiorstw.
W naturalnym i autentycznym otoczeniu rodzina ROUCH od 1870 roku kontynuuje produkcję prawdziwych produktów regionalnych, rustykalnych i pełnych smaku. Szynka z Ariège, suszona kiełbasa wątróbkowa, kiełbasa pod popiołem z Ariège, foie gras, konfitury zkaczki, pasztetyz dzika, jelenia itd... Wędliny ROUCH produkują swoje wyroby w laboratorium zatwierdzonym zgodnie z normami europejskimi, w Ferrières w Ariège.
... barwniki, opartych na kaczce i jej Foie Gras. Jak wszyscy mieszkańcy Landes, lubimy, aby święto było udane. Dlatego Foie Gras zkaczki, nasz produkt wiodący, powinien być radością waszych posiłków. To uznanie szefów kuchni i naszych klientów jest najlepszą gwarancją waszej satysfakcji. Całe Foie Gras, w puszce lub półgotowane, jest przygotowywane dla przyjemności waszej degustacji. U nas nie ma bloków foie gras ani musu zkaczki, które psują święto i tradycję. TO NOWE: Różne BOX-y czekają na was.
Założona ponad 80 lat temu, firma DELMOND FOIE GRAS jest rodzinnym przedsiębiorstwem specjalizującym się w produkcji foie gras.
Firma dysponuje zakładem uboju i rozbioru w Dordogne. Jej działalność w zakresie handlu hurtowego i półhurtowego rozwija się z każdym rokiem. W ten sposób firma produkuje i sprzedaje foie gras, piersi, filety, udka, skrzydełka, żołądki itp.
Łącząc rzemiosło z tradycją, DELMOND FOIE GRAS zobowiązuje się do produkcji produktów najwyższej jakości.
La Valtiere to firma rodzinna założona 25 lat temu w południowej Francji. Od hodowli po konserwację, wprowadzamy innowacje w szerokiej gamie produktów na bazie tłustej kaczki, kurczaków i foie gras, z jakością uznaną w Oksytanii. Liczne referencje, takie jak kiełbasa zkaczki, chorizo, panierowany kurczak, szaszłyki; a także autentyczne i wyjątkowe foie gras. Przez cały rok i bez przerwy.
rękodzielnik konserw w Périgordzie, pani Mudry opracowuje przepisy typowo périgourdinskie, szanując tradycje nabyte przez trzydzieści lat doświadczenia w produkcji konserw gotowanych lub półgotowanych z wątróbki kaczki i gęsi, takich jak konfiturowane udka, rillettes itp. Otrzymaliśmy 12 medali w ciągu 4 lat w różnych konkursach, takich jak Konkurs Generalny Rolniczy i Krajowy Konkurs Wątróbek. Nasza pracownia ma zdolność produkcyjną, łącząc unikalne rzemiosło. Szukamy możliwości dostarczania głównie wątróbki dla pośredników, a dalsze szczegóły pozostają do omówienia.
Założona ponad 30 lat temu, firma MOULIN DE LA MOLLE specjalizuje się w produkcji foie gras zkaczki i gęsi. Gęsi i kaczki są starannie karmione i wybierane, aby ich wątroby nie traciły tłuszczu podczas gotowania. W ten sposób MOULIN DE LA MOLLE produkuje foie gras zkaczki lub gęsi w różnych formatach. Firma udostępnia całe swoje know-how swoim klientom we Francji i za granicą.