DARVAUX GASTRONOMIE PROVENÇALE to firma rodzinna, założona w 1957 roku. Swoją renomę zbudowała na produkcji tradycyjnej prowansalskiej receptury Terrine de Grive. Inne niepublikowane przepisy oraz Specjalności Południowo-Wschodnie wzbogaciły obecną ofertę i przyczyniły się do rozwoju firmy. Specjalności Południowo-Wschodnie stanowią naszą gamę produktów: terriny prowansalskie, terriny w stylu tradycyjnym, daniagotowe w szklanych słoikach, sosy do dań, desery owocowe.
Firma Taste of Provence to producent tradycyjnych potraw prowansalskich. Firma oferuje różnorodną gamę dań w 100% prowansalskich. To dzięki tym typowym potrawom, wytwarzanym z prowansalską wiedzą fachową, firma zdołała zaistnieć na francuskim rynku dań gotowych.
Rzemieślnicza firma, której główną działalnością jest produkcja prowansalskich specjałów do smarowania na aperitif (tapenady, tians, pistou...) oraz gotowych przypraw (konfitury cebulowe, figowe, musztardy prowansalskie...). Priorytetem jest wybór surowców, jakość i smak. Yan Bosc, kucharz z zawodu, z pokolenia na pokolenie (18 lat w gastronomii), wpisuje się w tradycję prowansalską, ale również l...