W Prowansji, w Carpentras, Guintrand produkuje od ponad stu dwudziestu lat konserwy owocowe i warzywne pochodzące z lokalnych terenów rolniczych. Owoce i warzywa wykorzystywane w naszych produktach pochodzą wyłącznie z regionu, z terenów rolniczych Prowansji i Doliny Rodanu. Główne produkty Guintrand: konserwy pomidorowe, konserwy owocowe, konserwywarzywne, dania gotowe z Prowansji, sosy, mały orkisz … itd.
Firma otrzymała w 2020 roku tytuł „Przedsiębiorstwa Dziedzictwa Żywego”.
Istniejąca od ponad dziesięciu lat, Provence Olives ma na celu oferowanie swoim klientom szerokiej gamy produktów wysokiej jakości w konkurencyjnych cenach. Wszystkie środki są podejmowane, aby osiągnąć tę kartę jakości i cen. Oferujemy różne opakowania dostosowane do każdego typu klienta.
Usytuowana w PROWANSJI, nasza konserwarnia, pod przewodnictwem swojego twórcy Pana Louisa MARTINA, od 1918 roku rozwija swoje umiejętności w tworzeniu produktów wysokiej jakości. Sezonowa działalność przetwarzania świeżych owoców i warzyw, głównie regionalnych i zgodnych z naszymi wymaganiami, pozwala nam na produkcję surowców całkowicie pod naszą kontrolą. Są one zatem doskonale dostosowane do wy...
W 1930 roku Marcel Plantin założył w sercu Prowansji Dom PLANTIN. Od samego początku ta rodzinna firma stała się głównym dostawcą trufli dla najlepszych stołów we Francji. W 1986 roku Hervé Poron przejął Dom PLANTIN i znacznie rozwinął jego działalność. Szczególnie eksportował swoje umiejętności za granicę. Tak samo pasjonaci trufli, jak on, jego syn Christopher Poron oraz Nicolas Rouhier kontynuu...