L’Esturgeonnière jest jedną z trzech pionierskich firm we Francji, która 20 lat temu zdecydowała się na hodowlę sturiona syberyjskiego. Od 1991 roku produkujemy wyjątkowy kawior, kierując się pierwotną ideą rybaka z Arcachon oraz chęcią społeczności do wykorzystania lokalnej produkcji geotermalnej. Dziś dążymy do doskonałości, produkując skromne 4 tony kawioru rocznie.
Na usługach gastronomii od 1936 roku, Coudène, obecnie europejski lider w produkcji „brandade de morue”, potrafił się zdywersyfikować, tworząc gamę specjałów południowych: brandade de morue, Parmentier, tapenade, kawior z bakłażana, zupa rybna, rouille, aïoli... oraz całą gamę nowych smakołyków do smarowania.
PRUNIER MANUFACTURE to firma specjalizująca się w produkcji kawioru z jesiotra. Jej produkcja kawioru stanowi jedną czwartą światowej produkcji. Firma z Périgord należy do grupy Caviar House, która zajmuje się dystrybucją produktów.