Polska, Tomaszow Lubelski
...polifenole, polisacharydy oraz składniki mineralne. Gryka charakteryzuje się dużą zawartością składników mineralnych, takich jak potas, magnez, żelazo oraz witamin. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw, może być podstawą obiadu czy kolacji. Kasza gryczana palona i kasza gryczana prażona to znaczy to samo. Obie kasze są poddawane obróbce termicznej.
Polska, Janów Lubelski
...Kasza gryczana prażona zawdzięcza swoją nazwę, specyficzny smak i aromat procesowi obróbki cieplnej. Jest to ziarno gryki, które zostało poddane prażeniu, nie tracąc przy tym swoich atrybutów. Produkt wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych, takich jak wsparcie pracy jelit i obniżenie ciśnienia krwi. Będąc doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego białka, kasza gryczana prażona stanowi istotny element diety wegańskiej i wegetariańskiej. Lekko gorzki posmak kaszy idealnie komponuje się zarówno z mięsnymi, jak i wegetariańskim daniami – placuszkami, pierogami, gołąbkami czy naleśnikami.
Polska, Brzozów
... wykorzystywana do wypieków bezglutenowych, naleśników i placków. W kaszy znajdziemy dużo białka, które jest porównywalne z białkami z roślin strączkowych oraz błonnikiem. Kasza jest bogata w magnez, ma go więcej niż ciemna czekolada. Kasza zawiera egzogenne aminokwasy: lizynę, która poprawia wchłanianie wapnia, wzmacnia odporność oraz tryptofan, niezbędny do produkcji serotoniny. Gryka zawiera dużą ilość potasu, witamin z grupy B - B1, B2, B3, B6, PP, witaminę E oraz żelazo, cynk, krzem i wapń. Gryka zawiera również prebiotyki, czyli...
Hiszpania, La Garriga
...Kasza gryczana łuskana i prażona (trigo sarraceno descascarillado y tostado), znana również jako kasha, odnosi się do ziaren gryki, z których usunięto zewnętrzną łuskę, a następnie je uprażono. Proces prażenia nadaje ziarnom ciemniejszy kolor oraz charakterystyczny, głębszy i lekko orzechowy smak, co poprawia ich właściwości kulinarne.
Niemcy, Oyten
Co-Packing i rozwiązania Private Label w zakresie żywności Nasz certyfikowany przez IFS Food i Bio zakład specjalizuje się w mieszaniu i pakowaniu produktów sypkich, proszków, nasion oraz żywności w formie granulatu w różnorodne kształty opakowań. Oferujemy szeroki zakres usług, od prostego pakowania na zlecenie, przez rozwój produktu, aż po kompleksowe zarządzanie produktem, realizując Twoje zlec...

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play