... hiszpańskim migdałem Marcona. Rozróżnia się migdały słodkie i gorzkie. Migdały słodkie nadają się do jedzenia na surowo i są wykorzystywane do słodkich potraw, do dekoracji, jako nadzienie (np. oliwek) lub do produkcji likierów i marcepanu. Migdałów gorzkich nie wolno jeść na surowo. Zawierają one amigdalinę, glikozyd wytwarzający kwas cyjanowodorowy. Mimo to, na specjalnych plantacjach uprawia się migdały gorzkie. Po usunięciu związków kwasu cyjanowodorowego uzyskuje się z nich olej migdałowy gorzki, którym aromatyzuje się likiery i wypieki.
... tequili, wódki, rumu, likierów i innych trunków.
Zastosowanie:
Schnapsy i likiery: Rozmiar 2cl jest idealny do tradycyjnych shotów i małych porcji likieru, aby w pełni cieszyć się smakiem i doświadczeniem.
Wskazówki dotyczące pielęgnacji:
Nadaje się do mycia w zmywarce...