SMAK DOSKONAŁOŚCI OD PONAD 60 LAT. W sercu Romanii, regionu bogatego w tradycję i kulturę gastronomiczną, Attilio Babbi założył w 1952 roku Firmę Cukierniczą BABBI, poświęconą produkcji rożków, wafli i półproduktów dla mistrzów lodziarstwa. Firma, dzięki surowcom o absolutnej autentyczności i świeżości używanych składników, szybko stała się punktem odniesienia dla mistrzów rzemieślniczych lodów. D...
Piekarnia Dagnino to historyczna piekarnia palermitańska, która w latach pięćdziesiątych otworzyła swoje wspaniałe lokale także w stolicy, przynosząc ze sobą tradycję cukierniczą, której mocne strony tkwią w doskonałej jakości surowców, mistrzowskiej profesjonalności, pakowaniu zawsze świeżych i pachnących produktów, a przede wszystkim w starych sycylijskich przepisach. W oparciu o te fundamenty, ...
ColonialSud Spa w 1954 roku otworzyło pierwszy sklep detaliczny z produktami spożywczymi w Neapolu, w dzielnicy Secondigliano. W zgodzie z boomem gospodarczym, który ogarnął Włochy i opierał się na chęci rozwoju Włochów, działalność szybko znalazła drogę do sukcesu, a wspólnicy stali się hurtownikami towarów spożywczych, przenosząc siedzibę do Arzano w większe i nowocześniejsze obiekty. W 1985 rok...
Firma zajmująca się importem i sprzedażą hurtową różnych słodyczy, czekolady, wafli, przekąsek, marcepanu do dekoracji tortów itp. Dostawa kurierem na terenie całych WŁOCH w maksymalnie 48 godzin.
"Premiata Forneria del Corso" to rzemieślnicza firma działająca w branży cukierniczej od około 30 lat. Nasza firma powstała jako przedsiębiorstwo rodzinne i w ostatnich czasach zyskała uznanie na rynku regionalnym i okolicznych. Wzrost naszej działalności zawdzięczamy pasji do naszej pracy oraz stałemu zaangażowaniu i uwadze, które poświęcamy na spełnianie potrzeb naszych klientów, zawsze z poszan...
Nasze ciastka są w pełni ręcznie robione od 1992 roku. Produkujemy panforte, Ricciarelli, cavallucci, Stinchetti, Amaretti, Amaretti Morbidi oraz Cantucci z migdałami i Cantucci z mąki kasztanowej i wiele innych. Produkcja jest rodzinna i charakteryzuje się wysoką jakością rzemieślniczą. Nasze ciastka mają swoją historię... historię Val di Cornia i wysokiej Maremmy Toskanskiej, którą Dante opiewał...
Ta firma powstała z pomysłu odkrywania smaków z przeszłości. W tym systemie, gdzie stara się obniżyć koszty kosztem jakości produktów, Bebba zdecydowała się na wykorzystanie starannie wyselekcjonowanych surowców i ELIMINACJĘ margaryny chemicznej z wieloma DZIWNYMI olejami. Firma z siedzibą w Umbrii, w pobliżu jeziora Trasimeno, stworzyła wiele ciasteczek, które nie są dostępne na rynku, ale są nie...