Antica Compagnia Siciliana, dynamiczna przemysł spożywczy, z siedzibą u stóp Etny, powstała z intuicji i woli grupy sycylijskich przedsiębiorców działających w branży cukierniczej, gastronomicznej, fast food oraz dietetycznej, którzy połączyli miłość do swojej rodzimej ziemi z wyraźną i nowoczesną wizją biznesową. To konkretny projekt, który wywodzi się z pomysłu pielęgnowanego od zawsze: produkow...
Włochy, Codogno
... obszarze pochodzenia; zatem tylko mleko i włoska tradycja. Aby uzyskać formę o wadze około 32-34 kg, potrzebne jest 500 litrów mleka, które dociera do mleczarni w ciągu 1-2 godzin od udoju. Mleko odpoczywa przez 12-18 godzin, podczas których część tłuszczu oddziela się przez wypływ, a forma zostaje usunięta, aby półtłuste mleko mogło dać ten doskonały ser długo dojrzewający, zachowując smak świeżego mleka.
Włochy, Alpignano
...Naturalna maść na bazie 13 aktywnych składników roślinnych, mleka osiołka i miodu manuka: łagodzi, odżywia, chroni delikatną skórę dzieci. Dermokosmetyk dla niemowląt, testowany na obecność niklu i dermatologicznie testowany, przydatny w przypadku drobnych problemów skórnych.
Włochy, San Salvatore Telesino
JELLY ICE to firma specjalizująca się w produkcji i dostawach wysokiej jakości lodów i półzimnych deserów rzemieślniczych. Prezentujemy skromną gamę lodów śmietankowych i sorbetów owocowych, półzimnych deserów, porcji indywidualnych, słodkości w szklankach, rożków i wafli do lodów, a także jednorazowych produktów dla lodziarni, cukierni, jogurterii i kawiarni. W naszej ofercie znajdują się równie...
Włochy, Cadorago
Sacco System to międzynarodowe centrum biotechnologiczne zajmujące się innowacjami w dziedzinie żywności, nutraceutyków i farmaceutyków, składające się z czterech firm: 1) Caglificio Clerici (założona w 1872 roku) produkuje serwatkę w proszku, serwatkę w paście i serwatkę płynną, będąc liderem rynku w sektorze enzymów. 2) Sacco produkuje kultury bakterii mlecznych, suplementy diety oraz kultury ...
Masseria Fontana Ramata to firma zajmująca się rolnictwem i zootechniką (farma bawołów) z siedzibą w południowych Włoszech, z prawie 100-letnią historią. Firma produkuje „mozzarellę”, „ricottę”, „stracchino” i „scamorzę” wyłącznie z mleka bawolego pochodzącego z własnej farmy. Produkty Masseria Fontana Ramata to sery o bardzo wysokiej jakości. Cały proces produkcji jest kontrolowany; uprawa ziół, ...
Pasujące produkty
Mozzarella z bufala
Mozzarella z bufala
Jesteśmy obecni w głównych obszarach światowych przetwarzania i obróbki pomidorów oraz owoców. Dostarczamy kompleksowe linie do przygotowania sosów pomidorowych i ketchupu. Realizujemy kompleksowe linie oraz pojedyncze maszyny do produkcji soków owocowych, zarówno mętnych, jak i klarowanych, które mogą być zachowane w swoim naturalnym stanie lub skoncentrowane, linie procesowe dla wszystkich rodza...
Włochy, Eboli
...Założona w 2022 roku, "Caseificio Argiva S.r.l." powstała z pomysłu i doświadczenia zdobytego przez lata przez wspólników w handlu i dystrybucji hurtowej oraz detalicznej produktów mleczarskich. Działalność znajduje się w siedzibie prawnej przy ulicy Isca rotonda-strada statale 18-Eboli. "Caseificio Argiva S.r.l." ma jako cel działalności produkcję produktów spożywczych pochodzących z mleka...
Włochy, Carbonara Al Ticino
Od 1984 roku firma ta realizuje, produkuje i sprzedaje aromaty dla przemysłu spożywczego, cukierniczego, napojów, alkoholi oraz farmaceutycznego. Produkcja aromatów do produktów słonych, słodkich, napojów, produktów piekarniczych i cukierniczych oraz na bazie mleka. Esencje i ekstrakty do perfumerii i kosmetyków. Jakość firmy zgodna z UNI EN ISO 9001:2008. Zaawansowana wiedza technologiczna oraz...
Masseria powstała w 1954 roku, dzięki determinacji taty Vito i mamy Marietty, jako małe gospodarstwo rolne, które zajmowało się hodowlą i przetwarzaniem mleka. Z czasem, przy pomocy synów Francesco, Nicola i Mario, firma się rozrosła, aż stała się gospodarstwem o powierzchni 177 hektarów. Dziś Masseria Chinunno to firma wielofunkcyjna: gospodarstwo hodowlane, agroturystyczne, edukacyjne, las...
Masseria powstała w 1954 roku, dzięki determinacji taty Vito i mamy Marietty, jako małe gospodarstwo rolne, które zajmowało się hodowlą i przetwarzaniem mleka. Z czasem, przy pomocy synów Francesco, Nicola i Mario, firma się rozrosła, aż stała się gospodarstwem o powierzchni 177 hektarów. Dziś Masseria Chinunno to firma wielofunkcyjna: gospodarstwo hodowlane, agroturystyczne, edukacyjne, las...
Włochy, Ripalimosani
... cennego składnika dzięki swoim myjkom do trufli. Na koniec, LINEA LATTE obejmuje instalacje i maszyny specyficzne do przetwarzania mleka i produkcji serów, czyniąc proces produkcyjny efektywnym i wysokiej jakości!
... przez społeczność muzułmańską, wegetarian, wegan oraz osoby nietolerujące mleka i jajek. Potrawy serwowane w koszykach na chleb, oprócz tego, że są efektowne, są zalecane, aby unikać chleba zawierającego drożdże, a ich waga wynosi zaledwie 60 g. Koszyk na chleb może być używany w barach, restauracjach, basenach, ośrodkach wypoczynkowych, klubach golfowych, agroturystykach, hotelach, siłowniach...
Włochy, Sonnino
... mozzarella di bufala Campana DOP. Francia Mozzarella GmbH - Zakład w Berlinie Trzeci zakład, ostatni pod względem daty, został otwarty w 2002 roku i znajduje się w Berlinie w Niemczech: tutaj produkowana jest mozzarella i ricotta z mleka krowiego BIO, a także mozzarella i ricotta z mleka krowiego.
Włochy, Capaccio
Serowarnia Di Benedetto powstała trzydzieści lat temu w sercu Piany del Sele, jest to firma rodzinna, która dostarcza świeże produkty z mleka bawolego w sprzedaży hurtowej i detalicznej. Oferujemy codziennie małą i średnią produkcję, aby zachować jakość produktu, stosując tradycyjne techniki obróbki oraz zapewniając stałość smaku i konsystencji. Z naszymi klientami staramy się komunikować w jak najprostszy i najszybszy sposób, oferując praktyczne i wysokiej jakości usługi, od wiedzy po transport produktu.
Od 1936 roku Barletti Trasporti jest obecna na rynku krajowym, oferując transport win i ich pochodnych, transport moszczu, transport wina luzem, wody pitnej, a także transport płynów biologicznych i spożywczych wszelkiego rodzaju. Świadczy usługi w zakresie sytuacji awaryjnych związanych z wodą zarówno dla instytucji publicznych, jak i dla klientów prywatnych. Wykorzystanie rur i pomp umożliwia ro...
Włochy, Bernalda
Totem Food to firma, która produkuje, mrozi i sprzedaje wysokiej jakości włoskie sery, z silnym zaangażowaniem w badania i rozwój innowacji w sektorze mleczarskim. Produkty Totem Food oferują idealne rozwiązania dla każdego sektora, takiego jak tradycyjna gastronomia, fast food, przemysł spożywczy, pizzerie, HORECA oraz platformy e-commerce. Standardy jakości są zapewnione dzięki unikalnej metod...
W miejscowości Isca dell'Abate w Perito, w prowincji Salerno, znajduje się Fattoria dell'Alento, zakład mleczarski działający na poziomie krajowym i międzynarodowym. Produkcja jest różnorodna i w całości oparta na lokalnych produktach, w ofercie znajdują się: bocconcini z bufala, ciliegine z bufala, mozzarella, warkocze mozzarelli, sery bufali, caciocavallo, ricotta z bufala, scamorza, wędzony cac...
Włochy, Borgo San Lorenzo
Plastitalia zajmuje się głównie przetwarzaniem tworzyw sztucznych, w szczególności dla sektora spożywczego. Produkujemy opatentowane pojemniki do produktów mlecznych i jogurtów. Oferujemy usługi w zakresie badań wykonalności nowych produktów, obejmujące etapy: projektowanie, industrializacja, produkcja. Produkujemy sprzęt i maszyny dla sektora mleczarskiego: automatyczne wielofunkcyjne jogurtnice,...
Nasz laboratorium produkuje ręcznie wytwarzane produkty wyłącznie z najwyższej jakości składników, bez dodatku konserwantów, które są również bez laktozy, bez mleka i bez jajek. Oferujemy: dania główne, drugie dania, dodatki, kanapki, które można nadziewać, pieczywo, pizze i słodycze, frytki, rustykalne potrawy, słodycze bożonarodzeniowe i świąteczne. Produkty są już ugotowane i zamrożone...
... suszenia wrażliwych produktów (pochodne mleka, polimery termoplastyczne…). Dostępna jest specjalna wersja do odzysku rozpuszczalników. Turbo-Koncentrator do osiągania granicy koncentracji produktu. Działa w próżni dla wrażliwych produktów (serwatka, permeat…). Turbo-Reaktor do mąki wstępnie żelatynizowanej, prażenia, pieczenia, w specjalnym procesie odbitumienia/odsmakowania dla pochodnych roślin...
Włochy, Bellizzi
Nasza firma produkuje mozzarellę di Bufala Campana D.o.p. Jako producent, kontrolujemy cały proces, od żywienia bawołów po przetwarzanie mleka w mozzarellę. Naszym celem jest codzienne doskonalenie się, zapewniając najwyższą jakość dla naszych klientów. Nasza wydajność jest bardzo wysoka, jesteśmy w stanie produkować około 50 quintali produktu dziennie.
Włochy, Roma
... spożywczych, - syropów, - wina, - mleka, - czekolady, - krwi, - produktów petrochemicznych, - pestycydów, - środków owadobójczych, - herbicydów, - motoryzacji, - układów hamulcowych, - materiałów wybuchowych ATEX, - proszków, - wysokiego ciśnienia 100 bar, - zacisków, - całkowitego oddzielania, - wody morskiej, - oliwy z oliwek, - oleju palmowego, - detergentów, - wosków, - szamponów, - glikolu, - wody emulgowanej, - cieczy chłodzących, - przeciwpożarowych, - rolnictwa, - atomizerów, - CO2, - farmaceutyki, - basenów, - fontann, - ogrzewania, - sprężarek.
Włochy, Montelibretti
Firma znajduje się w Sabinie Rzymskiej, w gminie Montelibretti. Hoduje się tu około trzystu kóz rasy Maltańskiej. Żywienie opiera się na pastwisku, sianie oraz paszy bez GMO na bazie kukurydzy i jęczmienia. Koza Maltańska dobrze przystosowuje się do naszego środowiska i produkuje mleko odpowiednie do przetwarzania. Umiarkowana obecność zapachu i smaku koziego mleka tej rasy sprzyja spożywaniu...
Włochy, Sala Baganza / Parma
... I ŚRODOWISKA JEST OBOWIĄZKIEM. -Zero produktów chemicznych (brak konserwantów, azotanów, cukrów, żadnych pochodnych mleka itp.) -Dobrostan zwierząt. -100% zielonej energii, pochodzącej ze źródeł odnawialnych. -Zero emisji dymów i par do atmosfery. -Bardzo niskie zużycie wody.
Włochy, Giavera Del Montello
... nowość: świeży ser do smarowania, ser o unikalnym smaku. Sekret smaku serów Nonno Nanni tkwi w starannym wyborze mleka, które jest wysokiej jakości i ma pewne pochodzenie, w poszanowaniu cech mleka podczas obróbki oraz w ciągłej ewolucji technologicznej używanych w produkcji urządzeń. Nonno Nanni oferuje również swoje smaki w świecie makaronu, z Gnocchi, Gnocchi nadziewanymi, Chicche, Chicche przyprawionymi.
Włochy, Busto Arsizio
La Castellanza spa zajmuje się produkcją i dystrybucją nabiału oraz serów, w tym mozzarelli, burraty, taleggio, quartirolo, primosale, ricotty, masła, mascarpone, provolone, parmigiano reggiano, grana padano, gorgonzoli, z czystego koziego mleka oraz wielu innych przysmaków, zawsze używając tylko świeżego mleka. Jedną z naszych specjalności są sery kozie, które charakteryzują się lepszą strawnością niż inne sery. Produkujemy również masło i mascarpone najwyższej jakości.
Włochy, Vedelago
...Montegrappa, San Pio X i Neve del Grappa. Sery, produkowane z świeżego mleka dostarczanego codziennie przez lokalne gospodarstwa, oferowane są konsumentom w szerokim asortymencie: w całości, w półformie i ćwierćformie, 100, 300 i 400 g w stałej wadze. System samokontroli HACCP został wdrożony i jest gwarantowany. Upór i entuzjazm wszystkich współpracowników, profesjonalizm naszej kadry, dbałość o produkcję i dojrzewanie oraz umiejętność łączenia innowacji z poszanowaniem tradycji pozwalają nam produkować wyroby o wysokiej jakości.
...jednym z najpiękniejszych i najbardziej nietkniętych obszarów Włoch, ojczyzny „Diety Śródziemnomorskiej”, która od dawna znajduje się na liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO. Siła firmy opiera się na stosowaniu tradycyjnych metod, dogłębnej wiedzy z zakresu zootechniki oraz realizacji wszystkich etapów cyklu produkcyjnego w zakładzie. Wśród produktów wyróżniamy mozzarellę z mleka bawolego, mozzarellę w mortella (mirt), fior di ricotta, cacio ricotta caprino, caciocavallo oraz jogurt.
Włochy, Taviano
Mozzarella Regjnella, młoda firma z Salento, opiera swoje korzenie na dziesięcioletnim doświadczeniu w branży oraz rzemieślniczym charakterze swojej produkcji, połączonym z najnowszymi normami w zakresie higieny i zdrowia. Marka "Regjnella" powstała z celem stania się ikoną jakości bez kompromisów. Dzięki rozbudowanej i efektywnej sieci sprzedaży, Mozzarella Regjnella zapewnia dostawę własnymi śro...

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play