Włochy, Messina
...To nie jest zwykły makaron pistacjowy, lecz tradycja, która wywodzi się z sycylijskiej pszenicy durum i sprzyjających warunków środowiskowych. Naturalne, powolne suszenie nadaje mu niezrównany smak i aromat. Ręczna produkcja zapewnia autentyczność, a mosiężne formy doskonałe trzymanie podczas gotowania i „przyczepność” do sosów. Tylko sycylijska pszenica i pistacje najwyższej jakości, aby uzyskać unikalny i rozpoznawalny smak, zawsze. Różne formaty: Busiate, Penne, Caserecce, Rigatoni, Paccheri, Fusilli.
Eli.S.An Natural Food to młoda firma z innowacyjnymi pomysłami, ale z głęboko zakorzenionym przekonaniem: jesteśmy tym, co jemy. Tak właśnie, z starannego doboru surowców, powstaje Pastaelisan, produkt, ściśle made in Italy, który łączy tradycję, innowację i badania. 100% włoska pszenica durum, miedziowe formy, mikrobiologicznie czysta woda, powolne suszenie, produkcja rzemieślnicza i nowe pomysły...
Włochy, Catania
...Specjalność kulinarna z mąki pełnoziarnistej z nagiej sycylijskiej jęczmienia. Tylko sycylijski jęczmień uprawiany naturalnymi metodami, rzemieślnicza obróbka, ciągniony na brązie, powolne suszenie, pakowany ręcznie.
Włochy, Bagnoregio
...jak i nowoczesnych wnętrz. Kluczowe jest wypalanie w piecu opalanym drewnem przez 85 godzin oraz następne powolne chłodzenie trwające 6 dni. Tego rodzaju wypalanie sprawia, że cegły mają odcienie od żółtego do różowego, a powolne chłodzenie sprawia, że wyroby pozostają w doskonałym stanie.
Włochy, Pernucari Di Rombiolo
... lokalnych rolników. Zajmuje powierzchnię około 5.000 m², w której łączą się rzemiosło i nowoczesność zakładów produkcyjnych. Firma szczyci się produkcją typowego i autentycznego makaronu rzemieślniczego, uzyskiwanego dzięki charakterystycznemu przetwarzaniu według starych tradycji makarskich, wykorzystując najlepsze semoliny z pszenicy durum, wolne wyrabianie z zimną, bakteriologicznie czystą wodą oraz powolne suszenie w niskiej temperaturze. A w przypadku niektórych formatów, przetwarzanie odbywa się z użyciem trafilatury mosiężnej.
...Makaron "PASTAI DEL METAPONTINO" powstaje z starannie wyselekcjonowanych twardych zbóż pochodzących z Lucanii, tych o najwyższym wskaźniku żółci, z najwyższą wartością białka nie mniejszą niż 14%. Produkcja jest w całości rzemieślnicza, począwszy od mąki, używając tylko semoliny z ekstrakcji, tzw. Fiore, poprzez proces wytwarzania makaronu, aż po powolne suszenie, które może trwać od 24 do 36...
Włochy, Saviano
Nasza firma produkuje makaron z semoliny pszenicy durum w sposób rzemieślniczy, ale z wykorzystaniem najnowocześniejszych maszyn, stosując całkowicie rzemieślniczy proces, taki jak powolne i długie suszenie (około 3-4 dni) w bardzo niskich temperaturach (40°-45°). Formy są wyłącznie mosiężne, co zapewnia unikalną porowatość. Wszystko to, w połączeniu z naszą specjalną selekcją semoliny oraz wiedzą naszego Mistrza Makaronu, tworzy produkt wyjątkowy.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play