Włochy, Pasturo
...Ser pleśniowy z truflami, miękki i kremowy, łatwy do smarowania. Jego pleśń rozkłada się równomiernie w całej masie, a smak nabiera odcienia bliższego mleku. Całościowy smak łączy w sobie kuszącą słodycz sera z charakterystycznym smakiem trufli. Średnia waga: 1,5 kg Minimalny czas dojrzewania: 50 dni...
...Gorgonzola to ser żółty o surowej konsystencji w kolorze słomkowym, którego zielone prążki są wynikiem procesu pleśnienia, czyli powstawania grzybów. W wersji Dolce jest kremowy i miękki, o szczególnym i charakterystycznym smaku, lekko pikantnym. W wersji Piccante ma bardziej wyrazisty i mocny smak, którego pasta jest bardziej pleśniowa, zwarta i krucha. Produkowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego z obór znajdujących się w regionie pochodzenia, z dodatkiem kultur bakterii mlecznych i wyselekcjonowanych pleśni, naturalnie pozbawiony laktozy. Dostępny w klasycznych formatach.
Włochy, Orbassano
...Świeże ravioli w kształcie słonecznika, nadziewane gorgonzolą (włoskim serem pleśniowym) i orzechami, to kulinarne arcydzieło, które ucieleśnia elegancję i wyrafinowanie kuchni włoskiej. Delikatne ciasto jajeczne otula kremowe i aromatyczne nadzienie, w którym gorgonzola, ze swoimi odważnymi i aromatycznymi nutami, harmonijnie łączy się z chrupkością i okrągłym smakiem posiekanych orzechów.
...Burrata, ser o miękkiej konsystencji, produkowana jest w Apulii, a szczególnie w mieście Andria. Ta ręcznie robiona torba z sera, zawierająca serce Stracciatella, jest obecnie jedną z najlepszych specjalności apulijskich. Składniki: Mleko, śmietana, sól, trufla (3%) – lub gorgonzola, podpuszczka, bez konserwantów. Rodzaje i Format CZAS PRZECHOWYWANIA: 15 DNI Kod: BURRATP.
... zasadniczo podzielona na dwie części. Z jednej strony mamy Annę i wędliny z produktami pochodzącymi z Parmy, takimi jak surowa i gotowana szynka San Giovanni, produkty dystrybuowane przez Noi Di Parma, takie jak Gorgonzola i Taleggio. Ser owczy i krowi z Sardynii oraz regionalne sery krojone i świeże ricotty codziennie. Z drugiej strony dział produktów ekologicznych bez oleju palmowego, dla wegan, wegetarian, bezglutenowych dla celiaków, bez dodatku cukru i bez laktozy. Produkty regionalne z Toskanii i Ligurii, takie jak miód Bologni. Zapraszamy do odwiedzin w licznych grupach!
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play