Rodzina Masoni Pietro działa od 1885 roku i zajmuje się produktami cukierniczymi. Długoletnie doświadczenie i tradycja w sztuce cukierniczej typowej dla Sieny sprawiają, że jest znana z różnych produktów, w tym: panforte, cantuccini, panpepato, torroni i ciasteczka. Klient może podarować sobie chwilę sublimej słodyczy, delektując się rzemieślniczą czekoladą lub popijając kawę wysokiej jakości...
Z miłością, entuzjazmem i oddaniem, z jakimi pielęgnuje się małą roślinę, Fabbrica del Panforte powstała w 1994 roku z zamiarem przywrócenia i popularyzacji tradycyjnych słodyczy seneskich w ich najwyższej formie. Do produkcji swoich słodyczy Fabbrica del Panforte czerpie z przeszłości oryginalne przepisy tradycji cukierniczej Seny, odziedziczone po Mistrzach panfortai. Z pełną świadomością, że pr...
... poszanowaniem najautentyczniejszej tradycji abruzyjskiej. Głównie produkujemy wyroby tradycji abruzyjskiej z wysokiej jakości surowców. Nasza produkcja koncentruje się na chrupiących ferratellach, miękkich i nadziewanych czekoladą lub konfiturą z winogron Montepulciano. Ponadto wytwarzamy chrupiące cantuccini, rygorystycznie rzemieślnicze ciastka mleczne typu ritagliati, savoiardi oraz ciastka babci. Zostaliśmy nagrodzeni w showroomie Conad Adriatyckie jako najlepsze produkty dostępne.