SMAK DOSKONAŁOŚCI OD PONAD 60 LAT. W sercu Romanii, regionu bogatego w tradycję i kulturę gastronomiczną, Attilio Babbi założył w 1952 roku Firmę Cukierniczą BABBI, poświęconą produkcji rożków, wafli i półproduktów dla mistrzów lodziarstwa. Firma, dzięki surowcom o absolutnej autentyczności i świeżości używanych składników, szybko stała się punktem odniesienia dla mistrzów rzemieślniczych lodów. D...
Piekarnia Dagnino to historyczna piekarnia palermitańska, która w latach pięćdziesiątych otworzyła swoje wspaniałe lokale także w stolicy, przynosząc ze sobą tradycję cukierniczą, której mocne strony tkwią w doskonałej jakości surowców, mistrzowskiej profesjonalności, pakowaniu zawsze świeżych i pachnących produktów, a przede wszystkim w starych sycylijskich przepisach. W oparciu o te fundamenty, ...
Nasze ciastka są w pełni ręcznie robione od 1992 roku. Produkujemy panforte, Ricciarelli, cavallucci, Stinchetti, Amaretti, Amaretti Morbidi oraz Cantucci z migdałami i Cantucci z mąki kasztanowej i wiele innych. Produkcja jest rodzinna i charakteryzuje się wysoką jakością rzemieślniczą. Nasze ciastka mają swoją historię... historię Val di Cornia i wysokiej Maremmy Toskanskiej, którą Dante opiewał...
E-Commerce DaCarrara .it powstało z pragnienia rozszerzenia na poziomie krajowym i międzynarodowym sztuki kulinarnej, winiarskiej i rzeźbiarskiej typowej dla Carrary, miasteczka położonego u stóp Apeninów w prowincji Massa Carrara. Carrara, cel odwiedzających z całego świata, to miejsce, w którym działa wiele firm produkujących wino, słodycze i lardo, a także przedmioty designerskie; wyjątkowe pro...
Ta firma powstała z pomysłu odkrywania smaków z przeszłości. W tym systemie, gdzie stara się obniżyć koszty kosztem jakości produktów, Bebba zdecydowała się na wykorzystanie starannie wyselekcjonowanych surowców i ELIMINACJĘ margaryny chemicznej z wieloma DZIWNYMI olejami. Firma z siedzibą w Umbrii, w pobliżu jeziora Trasimeno, stworzyła wiele ciasteczek, które nie są dostępne na rynku, ale są nie...
Produkujemy gamę cantucci, które są najbardziej znanymi typowymi toskańskimi ciasteczkami, z certyfikowanymi składnikami Fair Trade: cantucci z migdałami, przyprawowe cantucci z kandyzowanym imbirem, cantucci z mąki orkiszowej, cantucci z żurawiną, cantucci z kawałkami czekolady.