Hydrocolloids are extensively used in the food industry for various functions, including gelling, thickening, stabilizing foams, emulsions, and dispersions, as well as facilitating the controlled release of flavor. The main markets are : meat processing, dairy product, beverage products, confectionary, ice-cream etc. Our company Ronisal Food Group, are offering the next thickeners : -Guar gum (E412); -Carrageenans (E407); -Konjac gum (E425); -Xanthan gum (E415); -Sodium alginates (E401); -CMC (E466); -Agar-agar (E406); -Pectin (E440). Thickening agents are control moisture and provide structure, flow, stability, and eating qualities to food products.
Polska
Acid Whey Powder (AWP) jest produktem ubocznym produkcji sera lub kwaśnej kazeiny. Powstaje w wyniku suszenia świeżej serwatki z miękkich serów białych. Fermentacja mikrobiologiczna zmniejsza zużycie mleka drobnoustrojów i przekształca laktozę w kwas mlekowy. Acid Whey Powder jest używany głównie do produkcji ricotty i masła serwatkowego. Jest również stosowany jako składnik wielu przetworzonych produktów spożywczych, takich jak chleb, krakersy, mięso, ciasta i przetwory spożywcze. Acid Whey Powder występuje również w czekoladzie i wyrobach cukierniczych. Oferowany przez Foodcom produkt może być również wykorzystany do produkcji pasz dla zwierząt. Jest popularnym ekonomicznym zamiennikiem słodkiej serwatki w proszku w paszach dla prosiąt. Kwasowa serwatka w proszku jest również stosowana w preparatach mlekozastępczych o niskim pH.
Poproś o wycenęUtwórz jedno zapytanie i uzyskaj wiele ofert od zweryfikowanych dostawców