Fabryka przetwórstwa warzyw Friglo znajduje się na terenie najwyższej jakości, idealnie uzupełnionym przez klimat sprzyjający uprawie różnych roślin i dysponuje najnowocześniejszym oraz technologicznie najlepszym sprzętem. Roczna zdolność produkcyjna Friglo wynosi obecnie 17000 ton gotowych produktów mrożonych.
Co nas wyróżnia, to fakt, że w naszej fabryce cały proces od zbioru do mrożenia warzyw kończy się w ciągu jednej godziny, co jest znacznie szybsze niż zwykle wymagane dwie - dwie i pół godziny na tę procedurę. Technologia szybkiego mrożenia zapewnia powstawanie wielu centrów krystalizacji, co oznacza, że kryształy lodu będą mniejsze i równomiernie rozmieszczone zarówno w komórkach, jak i w przestrzeni międzykomórkowej, co pozwala wodzie zamarzać tam, gdzie naturalnie występuje w produkcie. Blanszowanie przed mrożeniem inaktywuje enzymy, zapobiegając zmianom koloru, smaku i zapachu produktów mrożonych. Mrożenie zapewnia najlepsze zachowanie wartości odżywczych produktów oraz niestabilnych składników, takich jak witaminy.
Oferujemy:
Podstawowe warzywa: groszek, fasola żółta, fasola zielona, kukurydza, ziemniak, marchew, cebula itp.
Mieszanki warzywne: mix królewski (marchew, kalafior, brokuł), gulasz (groszek, fasola zielona, marchew, pokrojona papryka czerwona, pokrojone pomidory), mix złoty (groszek, marchew, kukurydza), sałatka rosyjska (groszek, ziemniak, marchew), bulion (groszek, kalafior, ziemniak, marchew, pasternak) oraz inne mieszanki według potrzeb klienta
Owoce: truskawka, malina, wiśnia, mix owocowy
Kwaśne wiśnie zawierają witaminy A, C, E oraz kwas foliowy. Są bogate w minerały, takie jak potas, magnez i żelazo. Zawierają również dużo błonnika, k...
Fasola to bardzo odżywcze warzywo z rodziny roślin strączkowych. Pochodzi z Meksyku i została przywieziona do Europy w XVI wieku. Fasola (Phaseolus vu...
Uwielbiasz tradycyjne gulasze, ale nie zawsze masz czas na przygotowanie wszystkich składników? Dlatego starannie wybraliśmy, pokroiliśmy i wymieszali...
Szpinak był używany przez różne kultury na przestrzeni historii, szczególnie w kuchniach śródziemnomorskiej, bliskowschodniej i południowo-wschodnioaz...
Słodka kukurydza to rodzaj kukurydzy przeznaczonej do spożycia przez ludzi, która zawiera największą ilość cukru. Jest szczególnie bogata w cukry pros...
Ta roślina strączkowa jest cennym źródłem białka, cukru i witamin. Jej zielone nasiona zawierają łatwo przyswajalne białka, skrobię, cukier, witaminy ...
Dzięki zawartym w nich składnikom ochronnym, fasola jest rodzajem żywności, która znajduje się na liście produktów chroniących nas przed wolnymi rodni...
Tutaj w Serbii mamy stare powiedzenie, które nasze babcie powtarzają codziennie - zdrowy posiłek to taki, do którego trzeba użyć łyżki. Rosół lub zupa...
Złoty słodki kukurydza, delikatnie zielony młody groszek i chrupiąca marchewka… Czego więcej można oczekiwać w torebce mrożonych warzyw? A, tak, przyd...
Ten owoc pochodzi z Europy Południowo-Wschodniej i obecnie jest wysoko ceniony na całym świecie, zarówno za swój nieodparty smak i zapach, jak i za wł...
Brokuł to warzywo z rodziny dzikich kapust, które pochodzi z Azji Mniejszej. W XVI wieku brokuł znalazł swoje miejsce w kuchni włoskiej, a później sta...
Królewski posiłek, na który zasługujesz. To Ty decydujesz, czy przygotujesz go szybko, usmażysz na patelni z przyprawami, czy dodasz do swojego ulubio...
Sałatka rosyjska - magia kolorów i aromatów oraz stały gość na uroczystościach, ale także skojarzenie z nieskończonymi godzinami spędzonymi w kuchni n...
Truskawki są bogate w witaminy, które stymulują nasz układ odpornościowy, przede wszystkim witaminę C. Porcja 150 g truskawek dziennie wystarczy, aby ...