Drewno oliwne - Nóż szefa kuchni - Noże
Nie ma praktycznie nic, czego ten potężny i wszechstronny nóż nie potrafi zrobić. Używany jest do siekania, krojenia w kostkę, plasterkowania i drobnego krojenia warzyw, mięsa i innych składników. Jeśli często gotujesz duże kawałki mięsa, nóż szefa kuchni jest niezbędny. Ostrze zakrzywia się na końcu w niemieckim stylu, co czyni go użytecznym do siekania w ruchu kołyszącym, dzięki czemu czubek noża nie opuszcza deski do krojenia. Ogólna lekkość noża w połączeniu z wygodnym uchwytem z drewna oliwnego sprawi, że różne zadania kuchenne będą łatwe, a twoje nadgarstki i ramiona nie będą się męczyć.
Prezentacja
rozmiar ostrza: 18 cm
W przeciwieństwie do innych zadań kuchennych, krojenie, siekanie, plasterkowanie i drobne krojenie wciąż w większości wykonywane są ręcznie. Chociaż wielu z nas zmodernizowało swoje kuchnie za pomocą nowoczesnych tosterów, maszyn do smoothie i wolnowarów, być może najstarszym urządzeniem ze wszystkich, nóż, pozostaje.
Felix produkuje noże w Solingen, "Mieście Ostrzy", od 1790 roku i do dziś pozostaje wierny swojej wielowiekowej tradycji.
Kod przedmiotu: KSO-013
Nazwa produktu: NÓŻ SZEFOWSKI Z DREWNA OLIWNEGO
Waga brutto [KG]: 0.26
Waga netto [KG]: 0.14
Producent: FELIX SOLINGEN GmbH, An den Eichen 6, 42699 Solingen
Wymiary: · 7" = 18 cm
Materiał: Ostrze ze stali X50 CrMoV15, kute w jednym kawałku, uchwyt z drewna oliwnego
Nadaje się do mycia w zmywarce: Nie zalecane
Czyszczenie i pielęgnacja: Zaleca się mycie i czyszczenie noży ręcznie.
Gwarancja: 5-letnia gwarancja w przypadku wykrycia wad materiałowych lub wykonawczych.
Wyprodukowano w: Niemcy
Certyfikaty/Oświadczenie: Oświadczenie o zgodności z rozporządzeniem (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów