Produkty dla durum (6)

Kuskus z twardej pszenicy. Kuskus średnioziarnisty

Kuskus z twardej pszenicy. Kuskus średnioziarnisty

W całej Afryce Północnej i w niektórych częściach Bliskiego Wschodu kuskus uważany jest za ostateczne jedzenie pocieszenia. Jak ryż w kuchni perskiej czy makaron we Włoszech, kuskus jest czczony niemal jak świętość - jedzenie, które można cieszyć się na co dzień, a także wystroić na specjalne okazje. Dziś większość ludzi zna tylko wersję produkowaną w fabrykach, która przychodzi w pudełku z paczką przypraw w środku. Ale w swojej istocie kuskus jest przeciwieństwem fast foodu. Przygotowuje się go ręcznie i delektuje się nim odpowiednio. Tunezyjczycy serwują bardzo drobny, puszysty kuskus polany mlekiem i aromatyzowany cynamonem, wodą z kwiatów pomarańczy, cukrem i migdałami. Libijczycy i Egipcjanie również jedzą kuskus na deser - pierwsi z daktylami, sezamem i miodem, a drudzy z masłem, cynamonem, śmietaną i rodzynkami. Niezależnie od tego, co go towarzyszy, najważniejszym aspektem kuskusu jest to, że podawany jest wspólnie. Ma być dzielony i smakowany w towarzystwie śmiechu i rozmowy.
Kuskus 25kg. Kuskus z twardej pszenicy o grubych ziarnach - Kuskus w torbie kraft 25kg

Kuskus 25kg. Kuskus z twardej pszenicy o grubych ziarnach - Kuskus w torbie kraft 25kg

Ludzie na całym świecie uważają kuskus za ambasadora kuchni północnoafrykańskiej i ucieleśnienie delikatności kulinarnej sztuki Morza Śródziemnego. Dzięki swojej bogatej tradycji, kuskus pozostaje jednym z najbardziej atrakcyjnych i tajemniczych dań na świecie. W Ameryce kuskus zazwyczaj traktowany jest jako dodatek, skrobia leżąca obok na talerzu. Jednak w Północnej Afryce i na Bliskim Wschodzie jest znacznie bardziej wszechstronny i centralny w posiłku. Może być podawany na słono lub na słodko, zarówno samodzielnie, jak i jako składnik większego dania. W krajach północnoafrykańskich często towarzyszy mu gulasz mięsny lub warzywny. Tunezyjczycy cenią danie z kuskusem podawane z gulaszem warzywnym, zazwyczaj mieszanką korzeniowych warzyw i dyni. Często dodają pomidory do swoich gulaszy z kuskusem. W Libii czasami przygotowuje się go z prosa zamiast semoliny i najczęściej podaje z jagnięciną. Tunezyjczycy natomiast lubią obficie przyprawiać swój kuskus harissą i serwować go z rybnym bouillabaisse w bulionie.
Całoziarnisty kuskus z twardej pszenicy. Kuskus MEDILIFE 1kg - Brązowy kuskus. Kuskus MEDILIFE

Całoziarnisty kuskus z twardej pszenicy. Kuskus MEDILIFE 1kg - Brązowy kuskus. Kuskus MEDILIFE

W całej Afryce Północnej i częściach Bliskiego Wschodu kuskus uważany jest za ostateczne jedzenie pocieszenia. Jak ryż w kuchni perskiej czy makaron we Włoszech, kuskus jest czczony niemal jak świętość - jedzenie, które można cieszyć się na co dzień, a także wystroić na specjalne okazje. Dziś większość ludzi zna tylko wersję produkowaną w fabrykach, która przychodzi w pudełku z pakietem przypraw w środku. Ale w swojej istocie kuskus jest przeciwieństwem fast foodu. Przygotowuje się go ręcznie i delektuje się nim odpowiednio. Tunezyjczycy serwują bardzo drobny, puszysty kuskus polany mlekiem i aromatyzowany cynamonem, wodą z kwiatu pomarańczy, cukrem i migdałami. Libijczycy i Egipcjanie również jedzą kuskus na deser - pierwsi z daktylami, sezamem i miodem, a drudzy z masłem, cynamonem, śmietaną i rodzynkami. Niezależnie od tego, co go towarzyszy, najważniejszym aspektem kuskusu jest to, że podawany jest wspólnie. Ma być dzielony i smakowany w towarzystwie śmiechu i rozmowy. Wysyłka: Drogą Morską 1 kg: 22 008 kg w 20' 25 kg: 20 000 kg w 20' 500g: 22 000 kg w 20'
M'hamsa w torbie 500g - Kuskus perłowy w torbie 500g MEDILIFE

M'hamsa w torbie 500g - Kuskus perłowy w torbie 500g MEDILIFE

MEDILIFE Pearl Couscous to jedyny sposób, aby odkryć wspaniałą historię najpopularniejszego dania z Afryki Północnej, które jest cenione na całym świecie. Obecnie ludzie wszędzie uważają Couscous za ambasadora kuchni północnoafrykańskiej i uosobienie delikatności śródziemnomorskiej sztuki kulinarnej. Dzięki swojej bogatej tradycji, kuskus pełnoziarnisty pozostaje jednym z najbardziej atrakcyjnych i tajemniczych dań na świecie. Wysyłka: Drogą Morską 1 kg: 22 008 kg w 20' 25 kg: 20 000 kg w 20' 500g: 22 000 kg w 20'
Zupa Orzo. MEDILIFE Orzo w torbie 250g - Orzo Proso 250g

Zupa Orzo. MEDILIFE Orzo w torbie 250g - Orzo Proso 250g

Ludzie na całym świecie uważają kuskus za ambasadora kuchni północnoafrykańskiej i uosobienie delikatności kulinarnej sztuki śródziemnomorskiej. Dzięki swojej bogatej tradycji, kuskus pozostaje jednym z najbardziej atrakcyjnych i tajemniczych dań na świecie. W Ameryce kuskus zazwyczaj traktowany jest jako dodatek, skrobia leżąca na boku talerza. Jednak w Północnej Afryce i na Bliskim Wschodzie jest znacznie bardziej wszechstronny i centralny w posiłku. Może być podawany na słono lub na słodko, zarówno samodzielnie, jak i jako składnik większego dania. W krajach północnoafrykańskich często towarzyszy mu gulasz mięsny lub warzywny. Tunezyjczycy cenią danie z kuskusem podawane z gulaszem warzywnym, zazwyczaj mieszanką korzeniowych warzyw i dyni. Często dodają pomidory do swoich gulaszy z kuskusem. W Libii czasami przygotowuje się go z prosa zamiast semoliny i najczęściej podaje z jagnięciną. Tunezyjczycy natomiast lubią hojnie przyprawiać swój kuskus harissą i serwować go z rybnym bouillabaisse w bulionie. Wysyłka: Drogą Morską 1 kg: 22 008 kg w 20' 25 kg: 20 000 kg w 20' 500g: 22 000 kg w 20'
MAKARON FUSILLI - Krótki Makaron 100% PSZENICA DURUM NB 2

MAKARON FUSILLI - Krótki Makaron 100% PSZENICA DURUM NB 2

Wszystkie nasze "FUSILLI WARZYWNE" są produkowane zgodnie z tradycją wytwarzania makaronu warzywnego najwyższej jakości, z najlepszej semoliny pszenicy durum importowanej z Kanady. Oferujemy szeroki wybór kształtów "FUSILLI WARZYWNE", wszystkie 100% wyprodukowane w Tunezji, zgodnie z najwyższymi standardami jakości i z użyciem 100% kanadyjskiej semoliny durum. Główny składnik: Pszenica durum Rodzaj makaronu: Fusilli Opakowanie: Worek, Luzem Waga (kg): 500 gr Certyfikaty: FDA, HACCP, ISO, KOSHER, CEI, Synergy PRP 22000 Nazwa marki: MEDILIFE Termin przydatności: 2 lata Miejsce pochodzenia: Tunezja