Produkty dla eufrazja skutki uboczne (4)

Proszki suplementów diety

Proszki suplementów diety

Suplementy diety w proszku oferują elastyczne i dostosowywalne podejście do poprawy spożycia składników odżywczych. Dostępne w pojedynczych saszetkach, podwójnych saszetkach, stick packach i słoikach, te proszki zaspokajają różnorodne potrzeby i preferencje zdrowotne. Są idealne dla osób, które lubią tworzyć własne mieszanki lub wolą mieszać swoje suplementy z jedzeniem lub napojami. Niezależnie od tego, czy chcesz wspierać regenerację mięśni, poprawić trawienie, czy zwiększyć ogólną witalność, te suplementy w proszku oferują wszechstronne rozwiązanie. Elastyczność suplementów diety w proszku sprawia, że są one ulubieńcem wśród entuzjastów fitnessu i osób dbających o zdrowie. Mogą być łatwo dodawane do koktajli, shake'ów lub posiłków, pozwalając na dostosowanie spożycia do Twoich konkretnych celów. Z zaangażowaniem w jakość i skuteczność, te proszki są formułowane, aby zapewnić optymalne wyniki, zapewniając, że otrzymujesz składniki odżywcze, których potrzebujesz, aby rozwijać się. Włączając te suplementy do swojej rutyny, podejmujesz proaktywny krok w kierunku osiągnięcia zrównoważonego i zdrowego stylu życia.
Suplement Diety

Suplement Diety

Projektowanie produkcji na podstawie wymagań: GMP-IFS-BIO-HACCP Tabletki/Kapsułki/Miękki żel/Puder/Ciecz
Starzenie Olejków Eterycznych

Starzenie Olejków Eterycznych

Peroksydacja i reakcja wewnątrzcząsteczkowa Oleje oliwne stają się zjełczałe z upływem czasu. Zjełczenie to chemiczna modyfikacja struktur molekularnych olejów roślinnych. Te same mechanizmy chemiczne działają również na oleje eteryczne. Obecność tlenu naturalnie rozpuszczonego w olejach inicjuje te reakcje chemiczne. Przyspieszają one w obecności światła, powietrza, skoków temperatury lub różnych zanieczyszczeń. Mechanizm reakcyjny tego „starzenia” dzieli się na dwie fazy: peroksydację i reakcje wewnątrzcząsteczkowe (lub faza propagacji). Literatura naukowa opisuje kilka przykładów peroksydacji. Oto przykład linalolu, który jest obficie obecny w olejach eterycznych. (Przykład: lawenda, lawendyn, tymianek linalolowy, drzewo różane, szałwia muszkatołowa itp.). W tym schemacie linalol najpierw poddawany jest peroksydacji. Powstaje nowy związek: 7-dydroperoksy-3,7-dimetylo-okta-1,5-dien-3-ol.
Analiza Oliwy z Oliwek

Analiza Oliwy z Oliwek

Analizy obowiązkowe: Dokument regulacyjny Komisji Europejskiej reguluje analizy oliwy z oliwek: kliknij tutaj Oliwa z oliwek musi spełniać szereg parametrów fizykochemicznych, aby mogła być oznaczona jako WIRGINALNA EXTRA, WIRGINALNA lub LAMPANTNA (nieodpowiednia do spożycia w EWG). Rozporządzenie 2568/91 z 11 lipca 1991 roku, opublikowane w Dzienniku Urzędowym Wspólnot Europejskich, określa kryteria, które muszą być spełnione (zobacz schemat poniżej). Laboratorium LAHN oferuje standardowe analizy oliwy z oliwek: wskaźnik kwasowości, wskaźnik nadtlenkowy, pomiar UVK (K270 – K232). Oliwa określana jako „lampantna” jest nieodpowiednia do spożycia w EWG. Jest przeznaczona do lamp na oliwę, stąd określenie „lampantna”. Analizy K232 I K270 Te pomiary fizykochemiczne są wskaźnikiem dobrej konserwacji oliwy z oliwek.