Płat Szynki, szlachetna część wieprza, wycięta z najlepszych części włoskich ud. Dojrzewająca przez co najmniej rok. Rozkosz dla podniebienia, z niezapomnianym słodkim tłuszczem, miękka, ale smaczna.
Prosciutto wyprodukowane z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, ręcznie przycięte. Dojrzewane w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez co najmniej 100 dni. Jego jednolity kolor między różowym a czerwonym jest przerywany czystą bielą tłuszczu.
Opakowanie: A.T.M. - S.V - Wolne
Bez konserwantów
Bezglutenowe
Bez laktozy
Bez barwników
Sgambato, pozbawiony bocznej kości przed dojrzewaniem, unika w ten sposób zbyt wielu odpadów. Surowiec świeży i gwarantowany, ponieważ firma z wyboru nie posiada komór mrożących.
Waga po dojrzewaniu kg. 6.5.
Produkt do użycia po obróbce kg. 5.800
Dojrzewanie 6/8 miesięcy.