Wyniki dla
Polska
MLEKO UHT zawiera dużo składników mineralnych oraz witaminy C. Podgrzewanie mleka w systemie UHT nie obniża zawartości ani wartości biologicznej białka mleka, a nawet czyni je łatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka dzięki łatwiejszemu dostępowi enzymów trawiennych do zdenaturowanego białka Cząsteczki. Mleko UHT powstaje poprzez podgrzanie mleka do około 140oC przez 2-5 sekund w celu sterylizacji produktu i wyeliminowania rozwoju bakterii powodujących psucie się mleka. Podczas produkcji mleka UHT zachodzi reakcja Maillarda, która prowadzi do zmiany koloru, smaku i/lub zapachu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Mleko pasteryzowane (uht) - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKraj
Kategorii firm