• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • kakao

Wyniki dla

Kakao - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Ziarna kakaowca to surowa forma orzechów kakaowca, zawierająca dużą ilość antyoksydantów. Kakaowiec to drzewo z rodziny zatwarowatych, pochodzące z Ameryki Południowej. Obecnie rośnie też na obszarach okołorównikowych Azji i Afryki. Kwiaty i owoce rosną na pniu.Owoce kakaowca są nazywane orzechami i zawierają dużą liczbę ziaren, zanurzonych w soczystym miąższu. Przygotowywano z nich stymulujący napój, stosowany przez mieszkańców Ameryki Środkowej przed pojawieniem się Kolumba. W późniejszych czasach stał się mody także w krajach europejskich jako kakao.Ziarna kakaowca w wyniku procesu fermentacji stają się brunatne. Następnie są selekcjonowane i poddawane obróbce w niskich temperaturach dla zachowania dużej liczby substancji odżywczych. Wykorzystuje się je do produkcji masła kakaowego, kakao i czekolady. Można je też jeść samodzielnie lub używać jako dodatek do słodkiego deseru.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla ludzkiego zdrowia.

Poproś o wycenę

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Stosowany jako napar w wodzie, mleku lub napoju wegańskim w celu uzyskania subtelnego, beztłuszczowego smaku kakao.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Masło kakaowe powstaje w wyniku tłoczenia miazgi (lub masy) kakaowej pod bardzo wysokim ciśnieniem. Po zebraniu masła kakaowego w stanie płynnym jest ono pakowane w 25-kilogramowe kartony i schładzane w celu transportu do naszych klientów. Masło kakaowe pozostaje w stanie stałym w temperaturze 270C, ale zaczyna się topić w temperaturze 27,70C i całkowicie topi się w temperaturze 350C. Gdy miazga kakaowa jest tłoczona, masło kakaowe pojawia się jako pierwsze w stanie naturalnym, zachowując pełny smak kakao. Dalszy proces jest przeprowadzany w celu uzyskania dezodoryzowanego masła kakaowego, dzięki czemu może być ono stosowane w produkcji czekolady bez wpływu na jej zapach i smak. Masło kakaowe jest wykorzystywane do produkcji czekolady w postaci własnej lub zmieszanej z miazgą kakaową. Oprócz zastosowań spożywczych, masło kakaowe jest wykorzystywane w produktach farmaceutycznych i kosmetycznych ze względu na jego właściwości przeciwutleniające i natłuszczające.

Poproś o wycenę

Litwa

Zweryfikowane przez Europages

Kakao w proszku jest pożywnym pokarmem, który zawiera jednocześnie wysokokaloryczny tłuszcz, bogate białko i węglowodany. Proszek kakaowy zawiera również pewną ilość alkaloidów, teobrominy i teiny. Ich funkcją jest rozszerzanie naczyń krwionośnych i promowanie krążenia krwi. Produkty kakaowe są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Nutella® to popularna słodzona pasta kakaowa z orzechów laskowych, która jest powszechnie stosowana w kanapkach, ciastach i innych słodkich potrawach. Znany jest ze swojego pysznego słodko-orzechowego smaku i nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Pasta do smarowania składa się z kilku składników, w tym cukru, oleju palmowego, orzechów laskowych, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczonego mleka w proszku, serwatki w proszku, lecytyn emulgujących (soja) i waniliny. Nutella® ma 12-miesięczny okres przydatności do spożycia i jest dostępna w słoikach o pojemności 350 g, 600 g lub 750 g, a w sprzedaży dostępne są opakowania po 24 sztuki. Foodcom S.A. dystrybuuje Nutellę® do szeregu podmiotów, w tym do hurtowni spożywczych, dystrybutorów markowych towarów, importerów, eksporterów oraz sieci handlowych.

Poproś o wycenę

Polska

Masło kakaowe dostępne prompt

Poproś o wycenę