• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • mąka pszenna

Wyniki dla

Mąka pszenna - Import eksport

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka pszenna typ 750 pozyskiwana jest z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest to jeden z najbardziej popularnych rodzajów mąki, który otrzymuje się ze zmielonego ziarna pszenicy.Mąka pszenna, dzięki zawartości białka (glutenu), nadaje wypiekom sprężystości i sprawia, że mniej się kruszą.&nbsp;<strong>Skład:</strong> pszenica&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 1450kJ/342kcal - 17% RWS*Tłuszcz 1,8g - 2,6%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g - 3,5%Węglowodany 68g - 26%w tym cukry 0,5g - 0,6%Błonnik 2,9gBiałko 12g - 24%Sól 0,01g - 0,2%*Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Mąka pszenna typ 750 doskonale nadaje się do pieczenia chleba oraz wszystkich słonych i słodkich wypieków. Idealna do naleśników, gofrów lub jako zagęstnik zup i sosów.&nbsp;<strong>Uwagi</strong>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.&nbsp;<strong>Skład:</strong> mąka migdałowa&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2704kJ/653kcal - 33% RWS*Tłuszcz 52,52g - 75%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,95g - 20%Węglowodany 18,67g - 7%w tym cukry 4,63g - 5%Białko 21,4g - 43%Błonnik 9,9gSól 0,048g &lt;1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Mąka migdałowa nadaje się do wielu potraw, w szczególności do dań słodkich: naleśników, muffinek, gofrów, omletów na słodko, różnego rodzaju wypieków. Może też być dodatkiem do mięsnych panierek.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Vivio wraz z popularną trenerką i influencerką Anką Dziedzic stworzyło doskonały krem ciasteczkowy - przysmak nie jednego łasucha. krem powstał na bazie kremu orzechowego (z orzechów arachidowych) oraz ciasteczek pszennych.Orzechy arachidowe (ziemne) zawarte w kremie ciasteczkowym są bogate w cenne białko oraz błonnik pokarmowy. Ponadto to również źródło zdrowych tłuszczy bowiem w fistaszkach dominują nienasycone kwasy tłuszczowe. Głównie to kwas linolowy (omega-6) i jednonienasycony kwas tłuszczowy (kwas oleinowy). Fistaszki zawierają także kwas alfa-linolenowy z rodziny omega-3. Orzechy ziemne zawierają spore ilości związków mineralnych tj. magnezu, cynku, potasu i żelaza.Ciasteczka dodane do kremu powstały na bazie maki pszennej i tłuszczu kokosowego. Mąka pszenna stanowi dobre źródło węglowodanów złożonych. Zawiera również pewne ilości białka roślinnego. Warto zwrócić uwagę na ten fakt szczególnie stosując dietę bezmięsną.

Poproś o wycenę

Francja

Zweryfikowane przez Europages

Pyszne i oryginalne ciasteczka z czarnym czosnkiem do dzielenia się z rodziną i przyjaciółmi. Ręcznie robiona receptura, stworzona we współpracy z fabryką herbatników Carrément Bon. SKŁADNIKI Mąka pszenna*, świeże masło Isigny*, pełnoziarnisty proszek migdałowy*, świeże jaja*, czarny czosnek* (6%), psyllium*, sól Noirmoutier. PRZECHOWYWANIE Przechowywać w temperaturze pokojowej w ciemnym miejscu. Najlepiej spożyć przed: 3 miesiące. OPAKOWANIE Nasze herbatniki są pakowane w 70 g w pełni ekologiczne torebki z pulpy drzewnej. Torebka nadaje się do kompostowania.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę