• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • białka

Wyniki dla

Białka - Import eksport

PolskaDystrybutor

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Białko ziemniaczane klasy paszowej uzyskuje się poprzez czyszczenie, gotowanie na parze i obieranie ziemniaków. Następnie skrobia jest ekstrahowana wodą, w wyniku czego powstaje zawiesina wypełniona białkiem, którą traktuje się kwasem, a następnie suszy i przetwarza na proszek. Białko ziemniaczane to drobny, sypki proszek o barwie szarej lub jasnoszarej lub żółtawo-zielonkawej i typowym zapachu suszonych ziemniaków. Surowcem do produkcji Białka Ziemniaczanego są ziemniaki skrobiowe pochodzenia polskiego.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Soy Protein Concentrate (SPC) to oczyszczony produkt otrzymywany z prażonej, obłuszczonej i odtłuszczonej śruty sojowej poprzez oddzielenie węglowodanów (cukrów rozpuszczalnych) przy użyciu najnowocześniejszej w UE technologii ekstrakcji.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Izolat białka serwatki otrzymywany jest poprzez zagęszczanie i oczyszczanie Koncentratu Białka Serwatki w celu obniżenia zawartości tłuszczu i węglowodanów w serwatce. Proces może być prowadzony z wykorzystaniem separacji membranowej lub wymiany jonowej. WPI uznawany jest za produkt o najwyższej czystości i koncentracji białka.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Białko grochu otrzymuje się z grochu złocistego lub żółtego w procesach suchych i płynnych. Na etapie suszenia łuska grochu jest usuwana maszynowo i mielona. Później mąka grochowa jest odzyskiwana i dzięki właściwościom rozpuszczalności w wodzie białka są oddzielane przez wirowanie i zbierane. Końcowym produktem z białka grochu jest beżowy proszek o czystym smaku.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Jest to rozpuszczalny błonnik, który może ulec rozkładowi w jelitach, mimo że nie jest trawiony. Gotowy produkt ma wysoką rozpuszczalność w wodzie i jest sypkim białym proszkiem bez obcego zapachu. W przypadku diet ketogenicznych, bezglutenowych i wegańskich dopuszczalna jest guma ksantanowa. Około dwóch lat to trwałość gumy ksantanowej. Przedmiot należy przechowywać w chłodnym, suchym magazynie. Foodcom dostarcza swoim partnerom handlowym worki 25 kg gumy ksantanowej.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Vainillin to wysoce aromatyczny organiczny związek chemiczny (glukozyd waniliny) odpowiedzialny za wyjątkowy i pyszny waniliowy zapach i smak, który występuje naturalnie w lasce wanilii. Jest organicznym związkiem chemicznym składającym się z pierścienia benzenowego zastąpionego trzema grupami funkcyjnymi: aldehydową, hydroksylową i metoksylową. Jest jednym ze składników zapachu waniliowego. Syntetycznie otrzymywana z gwajakolu, wanilina jest otrzymywana z ługu wytwarzanego przy produkcji papieru. Smak jest najważniejszą cechą odróżniającą wanilinę od wanilii. Syntetyczny substytut wanilii ma bardziej intensywny smak niż naturalny owoc rośliny. Ma postać drobnych białych do lekko żółtych kryształków.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Whey Protein Concentrate 80% (WPC 80) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Taka obróbka redukuje pewną ilość składników niebiałkowych, aby otrzymać produkt o zawartości białka na poziomie minimum 80%. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Koncentrat białka serwatkowego 80% instant (WPC 80 instant) (WPC 80% instant) jest produkowany ze słodkiej serwatki w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji. Dlatego większość białek pozostaje nienaruszona. WPC zawiera około 35-90% białek mleka. Ten proszek jest bezsmakowy i dlatego można nadać mu dowolny smak lub aromat. WPC 80 Instant znajduje zastosowanie w produkcji lodów, jogurtów, napojów, wyrobów wędliniarskich oraz głównie w żywieniu sportowców. Koncentrat instant łatwo rozpuszcza się nawet w zimnej wodzie. WPC 80 Instant dostępny jest w opakowaniach 15/20/25kg lub „Big Bag” 500-1000kg. Średni okres przydatności do spożycia WPC 80 Instant wynosi około 12 miesięcy. Zawartość białka: min. 80% Zawartość tłuszczu: maks. 8% Zawartość popiołu max. 3,5%

Poproś o wycenę

Polska

Mączka rybna wyprodukowana z łososia certyfikowanego z wysoką ilością białka w okolicach około 70%. Wysoka jakość produktu, jasny kolor. Produkowana z świeżych odpadów z łososia Global Gap.

Poproś o wycenę

Polska

Igła typu motylek z adapterem do próżniowego systemu poboru krwi. Vacutainer w wersji Safety-Lok posiada zabezpieczenie igły, chroniące personel medyczny przed przypadkowym zakłuciem się zużytą igłą. Po zakończonej iniekcji, igłę można przy użyciu jednej wsunąć w osłonkę zabezpieczającą. Igła motylek BD posiada 178mm dren, który ułatwia manipulację probówkami, bez naruszania igły w świetle żyły.