• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • przetwórstwo spożywcze

Wyniki dla

Przetwórstwo spożywcze - Import eksport

PolskaDystrybutor

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Maltodekstryna jest otrzymywana w drodze enzymatycznej hydrolizy skrobi roślinnej, najczęściej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Produkt końcowy to puszysty biały proszek o wysokiej rozpuszczalności. Podnosi wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom maltodekstryna może pomóc regulować wilgotność i wydłużyć okres przydatności do spożycia produktów.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Produkt jest wytwarzany przez uwodnienie gęstej mąki pszennej w celu aktywacji glutenu, a następnie zmianę uwodnionej masy w celu wyeliminowania skrobi, poprzez ekstrakcję wyłącznie glutenu. Gluten jest następnie suszony i mielony z powrotem na proszek. Produkt może być stosowany jako spoiwo, dzięki dużej elastyczności i właściwościom poprawiającym teksturę. Pozwala na zatrzymanie gazu i pary wodnej, dodając objętości i lekkiej konsystencji wypiekom bogatym w mąki pełnoziarniste lub zboża gruboziarniste. Służy do uzyskania puszystości w produktach słodkich i słonych.

Poproś o wycenę

Polska

DOWSIL™ 732 Multi-Purpose Sealant - 310ml Silikon wielofunkcyjny z Atestem Spożywczym dawniej DOW CORNING™ 732 Uszczelniacz acetoksy RTV ogólnego przeznaczenia. Spełnia wymagania 21 CFR Sekcja 177.2600: „Artykuły gumowe przeznaczone do wielokrotnego użytku”. Zastosowanie: Ogólne przemysłowe zastosowania uszczelniające Ogólne przemysłowe zastosowania klejące Zgodny z MIL-A-46106 i FDA 177.2600 Cechy i zalety: Klej/uszczelniacz jednoskładnikowy Utwardza się w temperaturze pokojowej pod wpływem wilgoci z powietrza System utwardzania acetoksy Nieosiadająca, konsystencja pasty Łatwy w aplikacji Utwardza się do twardej, elastycznej gumy Dobra przyczepność do wielu podłoży

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę