Wyniki dla
Polska
Eksport polskich jabłek. Odmiany: Golden Delicious, Ligol, Jonagored, Jonaprince, Idared, Royal Gala, Red Cap and much more.
Poproś o wycenęPolska
Do zaoferowania mamy gruszki odmiany Lukasówka urodzaju 2023 roku. Owoce dostępne są w kalibrze 60+. Owoce pakowane w drewniane łuszczki po 12 kg i na palety po 64 łuszczki. Załadunek w Polsce (Belsk Duży). Zapraszamy do współpracy Fruit Direct Sp. z O. O.
Poproś o wycenęPolska
Do zaoferowania mamy gruszki odmiany Konferencja urodzaju 2023 roku. Dostarczamy kalibry 50-60 i 60+. Owoce pakowane w drewniane łuszczki po 12 kg i na palety po 64 łuszczki. Załadunek w Polsce (Belsk Duży). Zapraszamy do współpracy Fruit Direct Sp. z O. O.
Poproś o wycenęPolska
Świeże Polskie Jabłka, pochodzenie Grójec, różne odmiany, różne opakowania, negocjacja ceny, zamówienia pełno samochodowe, FCA, DAP, CIF,
Poproś o wycenęPolska
Świeże Polskie Jabłka, pochodzenie Grójec, różne odmiany, różny kaliber, różne opakowania, cena do negocjacji, płatność przedpłata lub L/C, zamówienia pełno samochodowe, FCA, DAP, CIF
Poproś o wycenęPolska
Bio daktyle, z upraw ekologicznych, są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Pochodzą z upraw kontrolowanych i są produktem najwyższej jakości. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały takie jak wapń, miedź i magnez.
Poproś o wycenęPolska
Morwa biała od jakiegoś czasu zyskuje na popularności, zwłaszcza wśród osób, które chcą zapobiegać podwyższonemu poziomowi glukozy we krwi lub chcą schudnąć. W celach leczniczych wykorzystuje się owoce, liście i korzeń morwy białej, każda część rośliny ma nieco inne właściwości lecznicze.Owoce morwy białej przypominają kształtem maliny lub jeżyny. Mają przyjemny, słodki smak z kwaśną nutką.Owoce mają właściwości antyoksydacyjne, detoksykacyjne, antybakteryjne i przeciwwirusowe. Regulują pracę jelit. Zawierają pektyny, garbniki i flawonoidy. Stosowana wspomagająco przy chorobie wrzodowej. <strong>Skład:</strong> morwa suszona <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1442kJ/340kcal - 17% RWS*Tłuszcz 1,5g - 2%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g - 0%Węglowodany 75g - 29%w tym cukry 38g - 42%Białko 4,2g - 8%Błonnik 5gSól 0,18g - 3%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcze <strong>Stosowanie</strong>Doskonała przekąska w domu, na wycieczce, w szkole czy pracy.
Poproś o wycenęPolska
Daktyle są bardzo zdrowym wyborem żywieniowym. Stanowią dobre źródło błonnika pokarmowego, składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Zawierają witaminy: z grupy B, A, K i wiele składników mineralnych. Są jednym z najwyżej sklasyfikowanych źródeł potasu. Składniki odżywcze w daktylach wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi.Polifenole, związki zawarte w daktylach, mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, co pomaga w zapobieganiu wielu chorób i infekcji.Daktyle dostarczają potasu, niezbędnego elektrolitu dla układu sercowo-naczyniowego. Potas ma dobrze znany wpływ na obniżanie wysokiego ciśnienia krwi. Daktyle mają niską zawartość sodu i dostarczają błonnik. Wszystkie trzy z tych czynników przemawiają za spożywaniem daktyli dla zdrowia serca.Owoce daktyli są również bogate w minerały, takie jak wapń, miedź i magnez. Ponadto zawierają mangan i żelazo.
Poproś o wycenęPolska
Suszone śliwki zaliczamy do bakalii. Może być spożywana jako przekąska lub składnik wielu dań. Suszone owoce śliwki stanowią cenne źródło substancji odżywczych, szczególnie błonnika i polifenoli.Stanowią bogate źródło witamin, minerałów i fitozwiązków. Witamina A, E, K, C, z grupy B, kwas pantotenowy, potas, fosfor, żelazo, wapń, magnez, cynk, wszystko to zawarte jest w suszonych śliwkach. Dodatkowo owoce zawierają związki polifenolowe, które są silnymi antyoksydantami.Śliwki suszone uważane są za jeden z najlepszych naturalnych środków na zaparcia. Dzięki zasobności w błonnik usprawniają perystaltykę jelit. Zawarty w owocach sorbitol stwarza środowisko do rozwoju niezbędnej flory bakteryjnej. Zbyt duża ilość zjedzonych na raz śliwek może wywołać wzdęcia i biegunki.Suszona śliwka jest dość kaloryczna, ale polecana osobom odchudzającym się i tym dbającym o linię. Spożycie kilku sztuk śliwek dziennie może wspomóc osobę na diecie odchudzającej, a to za sprawą błonnika, który nie tylko pop
Poproś o wycenęPolska
Jagody goji nazywane są niekiedy "czerwonymi diamentami" i są zaliczane do kategorii "superfoods". Owoce goji uprawia się i spożywa w Chinach już od ponad 2 tysięcy lat. Tam też odbywa się festiwal na ich cześć.Jagody goji są jednym z największych źródeł witaminy C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina C bierze również udział w procesie przyswajania żelaza. Owoce zawierają również witaminy z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie, m.in. układu nerwowego. Oprócz witamin, jagody są również źródłem minerałów, takich jak: potas, cynk, wapń, żelazo i selen. Jagody dostarczają też błonnika pokarmowego, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowegoJagody goji zawierają również tzw. kompleks polisacharydowy o silnych właściwościach przeciwutleniających oraz odpowiadający za prawidłową florę bakteryjną jelit.<strong> </strong><strong>Skład:</strong> jagody goji suszone <strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wart
Poproś o wycenęPolska
Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki czyli suszone na słońcu winogrona, są jednymi z najpopularniejszych bakalii, a odmiana Thompson to jedna z najpopularniejszych odmian tych bakalii. Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.Rodzynki są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie. Jako jedne z niewielu bakalii zawierają również jod i bor. Jod - pierwiastek, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy, natomiast bor poprawia koncentrację oraz funkcjonowanie mózgu. Rodzynki to bogate źródło polifenoli, przeciwutleniaczy, które mogą chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki są znane i używane w kuchniach świata już od wieków. Suszone winogrona są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Rodzynki sułtańskie spośród innych gatunków rodzynków wyróżniają się wyjątkowym słodkim smakiem, który pozbawiony jest charakterystycznej dla innych odmian tej grupy bakalii, nuty kwaśnej. Za pomocą promienie słonecznych, w dojrzewających winogronach wytrąca się ich naturalny cukier, fruktoza, dzięki któremu rodzynki zachwycają nas słodyczą i niepowtarzalnym smakiem.Rodzynki zawierają duże ilości potasu i fosforu, które mają pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Są bogatym źródłem cennych witamin: A, C, E, witamin z grupy B oraz mikro- i makroelementów: potas, cynk, wapń, żelazo oraz magnez.Rodzynki zawierają cenny błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Zawarte w nich: żelazo, miedz i witaminy niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek i przenoszenia tlenu w organizmie.
Poproś o wycenęPolska
Rodzynki sułtańskie pochodzące z ekologicznych upraw są soczyste i słodkie w smaku. Bardzo słodkie, zawierają jedynie naturalne cukry.Rodzynki, czyli suszone winogrona, posiadają liczne właściwości lecznicze i wartości odżywcze, dzięki czemu są jednymi ze zdrowszych przekąsek. Rodzynki poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego, obniżają poziom cholesterolu i zapobiegają osteoporozie. Rodzynki zawierają także jod - minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy.Ponadto na tle bakalii wyróżniają się zawartością boru - pierwiastka wspomagającego pracę szarych komórek oraz poprawiającego możliwości koncentracji.Poza tym - podobnie jak winogrona - zawierają resweratrol, czyli przeciwutleniacz chroniący komórki przed uszkodzeniem. Rodzynki sułtańskie to doskonałe źródło błonnika, bogate w witaminę C i E oraz cynk, potas i żelazo. <strong>Skład:</strong> 99,5% Bio rodzynki sułtańskie, 0,5% organiczny olej słonecznikowy <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>wartość en
Poproś o wycenęPolska
Morele są doskonałym źródłem wielu przeciwutleniaczy, w tym beta karotenu oraz witamin A, C i E i potasu. Przeciwutleniacze, w szczególności flawonoidy, pomagają chronić twoje ciało przed stresem oksydacyjnym, który jest związany z wieloma chorobami przewlekłymi, w tym cukrzycą i chorobami serca oraz otyłością.Morele są doskonałym źródłem beta-karotenu, luteiny, zeaksantyny oraz witamin C i E. Beta karoten - który nadaje morelom ich żółto-pomarańczowy kolor - służy jako prekursor witaminy A, co oznacza, że twoje ciało może przekształcić ją w tę witaminę. Te wszystkie składniki odżywcze chronią oczy przed uszkodzeniem.Morele są dobrym źródłem rozpuszczalnego błonnika, który odżywia zdrowe bakterie jelitowe i może poprawiać zdrowie układu trawiennego.Potas wspomaga sygnalizację nerwową, skurcze mięśni i równowagę płynów. Jedzenie pokarmów bogatych w potas, takich jak morele, może pomóc w zapobieganiu nadciśnieniu i zmniejszyć ryzyko udaru mózgu.
Poproś o wycenęPolska
Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem. Kwasy zawarte w żurawinie są skuteczne w profilaktyce i leczeniu kamieni nerkowych. Suszona żurawina przeciwdziała również chorobom dziąseł oraz powstawaniu płytki nazębnej.Żurawina ma silne właściwości antyoksydacyjne. Jej regularne spożycie potrafi zredukować poziom złego cholesterolu (LDL) i podnieść poziom dobrego (HDL).
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Polska
Produkty dedykowane do ręcznego i automatycznego pakowania warzyw i owoców. Posiadamy duże doświadczenie w workach na roli jak i opakowaniach typu wicket.
Poproś o wycenęPolska
LIOFILIZOWANE owoce, warzyw, zioła, przyprawy Frakcja cała, plastry, kostka, grys, proszek
Poproś o wycenęPolska
Świeże borówki (Nelson, Bluecrop i Draper), wszystkie najwyższej jakości. Borówka pochodzi z uprawy położonej w otulinie lasu, z dala od dróg i innych upraw. Owoce selekcjonujemy od razu po zbiorze. Owoce są jakości eksportowej, tylko 18 mm+ i 14 mm+. Możemy je zapakować w plastikowe koszyczki (500g) lub kosze 4 kg, na paletach.
Poproś o wycenęPolska
Cebula żółta, rozmiar 55+, pakowana worki 10, 20, 25, 50 kg, pochodzenie Turcja, sprzedaż wyłącznie cały tir. Odbiór własny nasz magazyn, Polska. Możliwa dostawa do klienta.
Poproś o wycenęWyniki dla
Owoce - Import eksportLiczba wyników
30 ProduktyKraj
Rubryki