Wyniki dla
Polska
Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca to doskonałe źródło białka i niezbędnych aminokwasów dlatego też może zastępować mięso. Jest źródłem węglowodanów złożonych, błonnika. Ciecierzyca dostarcza organizmowi różnorodnych witamin i minerałów, w tym znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe.Ciecierzyca jest niskokaloryczna oraz niski indeks glikemiczny, a zawarty w niej błonnik pomaga zmniejszyć poziom trójglicerydów i “złego” cholesterolu.Mąka z ciecierzycy jest szczególnie doceniana przez wegan i alergików. Mąka z ciecierzycy powstaje z rośliny strączkowej i dzięki temu mąka ta odznacza się wyjątkowa zawartością białka , smakiem zaś przypomina smak umami.Indeks glikemiczny tej mąki jest prawie o połowę niższy od maki pszennej i wynosi zaledwie 35.<span class="Apple-converted-space"> </span> <strong>Skład:</strong> mąka z ciecierzycy <strong
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Mąka z ciecierzycy - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKategorii firm