Wyniki dla
Polska
Orzechy włoskie zajmują pierwsze miejsce wśród wszystkich orzechów pod względem ilości NNKT czyli niezbędnych kwasów tłuszczowych. Podobno juz 3 orzechy pokrywają dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3. zawierają również L-argininę, substancję, która wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych.Orzechy włoskie zawierają duże ilości przeciwutleniaczy, są bogatym źródłem wartościowego białka, błonnika oraz wielu witamin i minerałów.Badania wskazują, iż regularne spożywanie orzechów włoskich może być pomocne w zapobieganiu rozwojowi chorób serca. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sterole roślinne zawarte w orzechach mają zbawienny wpływ na układ krążenia - obniżają poziom LDL (zły cholesterol), działają przeciwzapalnie, zmniejszają lepkość krwi i tendencję do powstawania zakrzepów. <strong>Skład:</strong> orzechy włoskieWartość odżywcza w 100gWartość energetyczna 2681kJ/692kcal - 34% RWS*Tłuszcz 60,3g - 86%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,56g - 33%Węglowodany 18g - 7%w tym cukr
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Orzechy włoskie - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKategorii firm