• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • płatki

Wyniki dla

Płatki - Import eksport

PolskaRzeszów i Podkarpacki

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Super pyszne i mega zdrowe płatki owsiane powinny znaleźć się w kuchni każdego. Są źródłem wielu ważnych składników odżywczych. Ich spożycie dostarcza organizmowi duże ilości potasu, wapnia, magnezu, żelaza i cynku. Są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia procesy trawienne i zapobiega zaparciom oraz beta-glukanów, które maja korzystny wpływ na gospodarkę lipidową i węglowodanową. Płatki owsiane zapewniają komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację oraz szybsze przyswajanie wiedzy. Witamina B1 i kwas pantotenowy przeciwdziałają narastającemu zmęczeniu oraz rozdrażnieniu, zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i umysłowego. Owies zawiera też substancje działające antydepresyjnie i likwidujące zły nastrój (wspomniane witaminy z grupy B, a także selen i magnez niezbędne dla mózgu i systemu przewodzenia nerwowego). Regularne spożywanie płatków owsianych zmniejsza ilość wchłanianego cholesterolu do krwi.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Płatki drożdżowe wyglądem przypominają tartą bułkę, są przygotowane z nieaktywnych drożdży, naturalnego źródła witamin z grupy B (B1, B2, B3 i B8), H i D oraz wielu mikro- i makroelementów. Mają oryginalny orzechowo-serowy smak, świetnie smakują z warzywami korzeniowymi i strączkowymi. Często używane w kuchni przez osoby na dietach wegańskiej i wegetariańskiej.Płatki są źródłem białka oraz błonnika, który reguluje pracę układu pokarmowego oraz wzbogaca florę bakteryjną jelit. Witaminy z grupy B wpływają korzystnie na kondycje skóry, włosów oraz paznokci oraz wzmacniają układ nerwowy.&nbsp;<strong>Skład:</strong> drożdże (Saccharomyces cerevisiae)&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1387kJ/331kcal - 17% RWS*Tłuszcz 5g - 7%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g - 9%Węglowodany 9g - 3%w tym cukry 8g - 9%Białko 49g - 98%Błonnik 27gSól 0,5g - 8%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Płatki drożdżowe stosuje się do podkreślenia smak

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Płatki jaglane są dobrym źródłem energii, nie zawierają glutenu, dostarczają cennych witamin z grupy B, witaminy E, składników mineralnych: wapń, fosfor, potas, cynk i magnez oraz błonnika. Tworzy się je przez rozgniatanie ziaren prosa.Witaminy z grupy B wpływają na prawidłową pracę układu nerwowego, witamina E hamuje procesy starzenia. W płatkach znajduje się również lecytyna, która wspomaga zdolność koncentracji i zapamiętywania oraz reguluje poziom cholesterolu.&nbsp;<strong>Skład:</strong> płatki jaglane&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1568kJ/370kcal - 19% RWS*Tłuszcz 3,3g - 5%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g - 3%Węglowodany 71,8g - 28%w tym cukry 0,6g - 1%Białko 12,3g - 25%Błonnik 2gSól &lt;0,01g &lt;1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Płatki mogą być gotowane na mleku lub wodzie lub dodawane do jogurtu. Można dodać je do startego jabłka z cynamonem.

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Płatki migdałów, tak jak i same migdały, są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białko i błonnik tym samym maja działanie prozdrowotne.Mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Uważa się, że ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu.Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowalnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor.&nbsp;<strong>Skład:</strong> migdały&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2489kJ/602kcal - 30% RWS*Tłuszcz 50,6g - 72%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9g - 20%Węglowodany 9,5 - 4%w tym cukry 5g - 6%Bi

Poproś o wycenę

Polska

Zweryfikowane przez Europages

Powstają ze zmielonych ziaren orkiszu, który w kuchni polskiej jest znany i stosowany od wielu lat. Przez długi okres czasu był zapomniany, a obecnie wraca do łask.Płatki orkiszowe są jedzone po zagotowaniu lub na surowo. Dodaje się je do mleka, jogurtu i owoców.

Poproś o wycenę

Sprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?

Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby

Dodaj moją firmę