Wyniki dla
Polska
Ryż basmati ma smukłe ziarna i posiada specyficzny orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna staja sie długie i sypkie. Basmati to gatunek ryżu uznawany za najszlachetniejszy na świecie. Najpopularniejszy w kuchni indyjskiej.Jego śnieżnobiałe ziarna są bogatym źródłem błonnika, białka oraz węglowodanów. W ich składzie znajdziemy także wiele składników mineralnych, jak żelazo, selen, cynk, mangan, miedź i fosfor, a także znaczące ilości witamin z grupy B. <strong>Skład:</strong> ryż biały basmati <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1555kJ/367kcalTłuszcz 1,03gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,29gWęglowodany 80,89gw tym cukry 0,33gBiałko 7,51gBłonnik 1,8gSól <0,01g <strong>Stosowanie</strong>Ryż gotujemy w wodzie w stosunku 1:2. Niezbędny składnik do przygotowania dania pod nazwą ryż pilau pochodzącego z kuchni indyjskiej.Może być dodatkiem do dań głównych jak i ich składnikiem.
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Ryż basmati - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKategorii firm